Pui cu piure de cartofi la cuptor. Mâncarea perfectă pentru un prânz savuros și sățios

Piure delicios de cartofi. Trucurile care transformă un preparat banal într-o capodoperă culinară. Sursa - pixabay.com
Piure delicios de cartofi. Trucurile care transformă un preparat banal într-o capodoperă culinară. Sursa - pixabay.com

Vă împărtășim o rețetă pentru o cină sau un prânz delicios: pui cu piure de cartofi la cuptor.

Este delicios pentru a fi servit și a doua zi, așa că puteți găti mai mult. În plus, nu veți sta mult lângă aragaz.

Veți avea nevoie:


file de pui - 800 grame,
sare - 1/2 linguriță,
piper negru - după gust,
frunze de dafin - 2-3 bucăți,
ceapă - 1 bucată,
usturoi - 3 căței,
maioneză - 100 grame,
smântână - 100 grame,
condimente - după gust,
cartofi - 1 kg,
lapte - 150-200 ml,
unt - 50 grame,
sare - 1 linguriță.

 

Cum se face rețeta 


Mai întâi curățați cartofii și puneți-i la fiert, într-o oală cu apă și sare. Cât fierb cartofii, trebuie să vă ocupați de pui. Tăiați carnea cubulețe.

Ceapa se toacă și se amestecă cu 50 de grame de maioneză și 50 de grame de smântână. Luați o tavă de copt, în care se pune carnea de pui, se adaugă ceapa și cei trei căței de usturoi, care trebuie dați printr-o presa.

 

Cheesecake fără coacere cu cremă de brânză. Un desert cremos, perfect pentru o cină în familie

Adăugați piper negru și condimente după gust. Deasupra se mai adaugă câte o lingură de maioneză și smântână și se dă tava în cuptor, pentru 20 de minute, la 220 de grade.

Din cartofii fierți, pregătiți un piure delicios, în care trebuie să adăugați unt și lapte. Scoateți carnea de pui din cuptor, puneți piureul de cartofi deasupra și nivelați. Adăugați peste piureul de cartofi câte o lingură de smântână și maioneză.


Ceea mai bună pizza de casă. Te va cuceri de la prima bucățică

Dați tava la cuptor încă pentru 20 de minute la o temperatură de 200 de grade. Poftă bună!

 

BONUS. Chiftele din ceapă, fără niciun gram de carne. Mesenii vor fi cuceriți de gustul lor

 

Chiftelele cu ceapă sunt suculente și fragede, iar cei care le vor gusta pentru prima dată nu vor ghici din ce sunt făcute. 

Pentru a le prepara veți avea nevoie de:

ceapă - 500 grame (3 bucăți),
suc de roșii - 500 ml,
ouă - 2 bucăți,
griș - 120 grame,
usturoi - 2 căței, 
sare - 1/2 linguriță,
piper negru - după gust,
ulei de floarea soarelui - pentru prăjit.

 

Modul de preparare



Curățați ceapa și tocați-o fin. Puneți ceapa tocată într-un bol și adăugați 120 grame de griș. Amestecați bine. Se sparg 2 ouă, se adaugă 2 căței de usturoi trecuți printr-o presă, se pune o jumătate de linguriță de sare și piper negru după gust. Se amestecă totul și se lasă 10-15 minute pentru ca grisul să se umfle și să absoarbă sucul, lăsat de ceapă.

Clătite subțiri și gustoase. Schimbă ordinea ingredientelor din rețeta tradițională pentru un rezultat fantastic

Luați o tigaie și turnați ulei. Cu lingură luați câte puțin aluat și puneți-l în uleiul încins. De asemenea, puteți modela chiftele cu mâinile. Prăjiți chiftelele pe ambele părți până devin aurii. 

Acum luați o altă tigaie și așezați în ea chiftelele prăjite. Deasupra, turnați suc de roșii. Acoperiți tigaia cu un capac și gătiți la foc minim, circa 15-20 de minute. Poftă bună! 

 

BONUS. Mâncare din pulpe de pui și dulceață de ardei. Rezultatul te va uimi 

 

Mâncarea din carne de pui și dulceață este o combinație care pare extremă și neconvențională. Dacă dulceața este făcută din ardei picant rezultatul va fi irezistibil.

Carnea de pui este un produs simplu, dar cu o mie de proprietăți. Pe lângă faptul că este ușoară, carnea de pui este extrem de versatilă și se pretează la cele mai diferite preparate. Fie că este vorba despre un pui întreg, pulpe sau piept, carnea este o soluție excelentă pentru prânz sau cină.

Azi vă propunem o rețetă de pui cu dulceață de ardei, bogată în gust și culoare. Rezultatul final te va uimi.

Pentru a face rețeta de pui cu dulceață de ardei veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

500 grame de pulpe de pui;

320 grame de ardei roșu;

100 grame de făină,

100 grame de nuci de pin,

1 ceapă albă;

ulei de măsline,

sare - după gust.

 

Modul de preparare  

 

Mai întâi, ar trebui să curățați ardeiul roșu. După ce ați eliminat cotorul și semințele, tăiați ardeiul fâșii. Tăiați ceapa felii și prăjiți-o într-o tigaie, apoi adăugați ardeii. Când legumele s-au înmuiat, se sărează.  

Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă: se prepară în 5 minute și este super sățioasă

Treceți pulpele de pui prin făină și prăjiți-le în ulei încins. După ce pulpele s-au prăjit pe toate părțile, adăugați dulceața de ardei. Acoperiți tigaia cu pulpe și ardei cu un capac și lăsați-le să fiarbă.

Nucile de pin se prăjesc într-o tigaie uscată și se adăugă peste pulpe. Mâncarea este gata când dulceața de ardei scade. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel