Dacă vrei să pregătești repede o masă gustoasă și să îi impresionezi pe cei dragi, atunci poți alege rețeta noastră pentru pui cu smântână.
Un sos cremos și un pui fraged, combinația ideală a rețetei de pui cu smântână ca la mama acasă. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente și un strop de dragoste. Poftă bună!
- 1 buc. Pui mediu
- 1 lingură Unt sau ulei
- 400 g Smântână
- 1 linguriță Făină
- 2 buc. Ceapă
- 2-3 căței Usturoi
- 1 legătură Mărar
- Sare și Piper
1. Puiul se taie bucăți și se rumenește în unt sau ulei. Apoi se adaugă ceapa tocată mărunt. Se adaugă sare și câte puțină apă. Apoi se lasă la fiert înăbușit.
2. Când puiul este gătit se adaugă smântâna în care am ameste cat o linguriță cu făină.
3. Se lasă la fiert cu focul mic până se îngroașă puțin sosul. Se adaugă și usturoiul pisat.
4. Se pune sare și piper după gust, se adaugă mărarul tocat mărunt și se stinge focul.
*Ingredientele și numărul de porții sunt orientative!
Lângă puiul cu smântână îți propunem să alegi și o garnitură. O combinație de gusturi care te va face să repeți experiența și cu altă ocazie. Iată câteva variante:
1. Amestec mexican
2. Cartofi copți
3. Brocoli fiert
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu