Pui de leu filmat într-un Bentley decapotabil în Thailanda. Trei persoane au ajuns în atenția autorităților

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Trei persoane ar fi fost acuzate de posesie ilegală a unui pui de leu, după ce o înregistrare video în care animalul se plimbă într-un Bentley decapotabil în Thailanda a devenit virală pe internet.

 

Puiul în vârstă de nouă luni a fost surprins purtând o zgardă și odihnindu-și lăbuțele pe marginile mașinii albe în timp ce aceasta se deplasa pe străzile din Pattaya.

Videoclipul a fost postat pe TikTok pe 24 ianuarie și a devenit rapid viral, fiind vizualizat de peste 40.000 de ori.

Oficiali din cadrul poliției și al Departamentului pentru Parcuri Naționale, Conservarea Faunei Sălbatice și a Plantelor (DNP) au lansat o investigație și au găsit animalul în interiorul unei proprietăți, împreună cu Sawangjit Kosungneon, o femeie thailandeză care este proprietara înregistrată a leului, și Abina Kuruts, o ucraineancă care a fost raportată ca fiind îngrijitoarea animalului, potrivit Bangkok Post.

Videoclipul a fost postat pe TikTok pe 24 ianuarie și a devenit rapid viral, fiind vizualizat de peste 40.000 de ori.

Oficiali din cadrul poliției și al Departamentului pentru Parcuri Naționale, Conservarea Faunei Sălbatice și a Plantelor (DNP) au lansat o investigație și au găsit animalul în interiorul unei proprietăți, împreună cu Sawangjit Kosungneon, o femeie thailandeză care este proprietara înregistrată a leului, și Abina Kuruts, o ucraineancă care a fost raportată ca fiind deținătoarea animalului, potrivit Bangkok Post.

Infracțiunea este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de până la un an și sau de o amendă de până la 100.000 de baht (puțin peste 2.000 de lire sterline)

Kosungneon, Kuruts și un cetățean din Sri Lanka în vârstă de 53 de ani, care conducea mașina în timp ce puiul de leu se afla în spate, sunt toți acuzați de posesie ilegală a unui animal sălbatic în conformitate cu Legea privind protecția faunei sălbatice, a declarat Prasert Sornsathapornkul, director la DNP, potrivit relatărilor.

Infracțiunea este pasibilă de o pedeapsă cu închisoarea de până la un an și sau de o amendă de până la 100.000 de baht (puțin peste 2.000 de lire sterline).

Un microcip implantat în pui a arătat că acesta venea de la o fermă din mica provincie Nakhon Pathom și că proprietatea fusese transferată lui Kosungneon, dar actele nu erau încă complete.

Fermierului care deținea puiul i s-a depus o plângere împotriva sa pentru posesie și transfer de animale sălbatice fără permisiune, potrivit Bangkok Post, care îl citează pe directorul DNP.

Legea thailandeză privind conservarea și protecția faunei sălbatice interzice unei persoane private să dețină animale sălbatice protejate, inclusiv pisici mari, cu excepția cazului în care persoana respectivă a deținut un astfel de animal înainte ca legea să intre în vigoare în 1992.

În total, 38 de proprietari au înregistrat posesia a 224 de lei în întreaga țară, potrivit Bangkok Post, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel