Bucățile de carne de pui într-un sos parfumat de portocale sunt o mâncarea populară în restaurantele chinezești. Dar poți găti acest fel de mâncare și acasă.
Publicitate
Carnea de pui în sos de portocale, conform acestei rețete, conține mai puțină sare decât varianta din restaurant. În plus, bucățile de pui nu sunt prăjite, ci coapte la cuptor, ceea ce face mâncarea să fie mult mai sănătoasă.
Apă + amidon de porumb este secretul care dă sosului acea textură clasică ca în restaurantele chinezești.
Ingrediente:
suc de portocale - 80 ml,
coaja de portocala - 24 grame,
sos de soia - 45 ml,
zahăr brun - 40 grame,
usturoi - 4 căței,
oțet de orez - 15 ml,
apă - 60 grame,
amidon de porumb - 45 grame,
piept de pui - 1 bucată,
sare - 8 grame,
ulei de măsline - 24 ml.
Pentru pasta de chili:
ardei iute - 6 bucăți,
usturoi - 2 căței,
sos de pește - 8 grame,
sare după gust.
Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Pieptul de pui se taie în bucăți de 5 cm. Pune bucățile de carne într-un castron mare, adaugă sare și ulei de măsline și amestecă-le. Apoi, pune bucățile de carne pe o tavă de copt și coace-le în cuptor, timp de 20 de minute.
Gătiți ficatul așa și veți uita de alte rețete: ai nevoie de puțin usturoi și smântână
În timp ce puiul se coace, pregătește sosul. Într-un castron mic, combină amidonul de porumb cu apă.
Cum se face pasta chili cu usturoi? Toarnă apă clocotită peste ardeiul iute tocat și lasă 5 minute. Apoi pune ardeiul iute împreuna cu usturoiul într-un mojar. Adaugă un praf de sare, sos de pește și puțină apă în care ați pus la înmuiat ardeii iuți. Se macină pentru a face o pastă.
Coaja de portocală se rade, iar usturoiul se toacă. Pune toate ingredientele, inclusiv pasta preparată, într-o cratiță mică, pusă pe aragaz. Gătește circa 5 minute până se îngroașă sosul.
Odată ce carnea de pui este gata, toarnă peste ea sosul de portocale și amestecă până când este complet acoperită. Mâncarea se servește caldă cu orez alb. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu