Puiul la ceaun cu mujdei de usturoi și mămăligă este unul din felurile de mâncare tradiționale adorate de români. Cum se pregătește.
1 kg carne de pui
1 l ulei
3-4 linguri bune de untură
sare, piper
În plus:
mămăligă
mujdei de usturoi
Vezi și: Prăjitura "Vis de primăvară". Rețeta pe care o vei adora. Delicios, rapid și ieftin!
Pulpele se taie în 2, aripile se secţionează şi ele. Fiecare bucată de carne se şterge bine cu şervete absorbante, apoi se sărează şi se piperează, scrie savoriurbane.ro Folosim o oală solidă, din fontă sau aluminiu turnat, ori un ceaun autentic. Carnea trebuie să înoate în ulei. Se adaugă 3-4 linguri de untură de porc în uleiul de floarea soarelui.
Se încinge uleiul şi se pune bucata cea mai mare, apoi aşteptăm 1-2 minute să se reîncingă uleiul şi abia apoi adăugăm următoarea bucată. Împărţim carnea şi prăjim în 2-3 ture. Carnea se scoate din ulei cu ajutorul unui cleşte şi se păstrează deoparte până terminăm de prăjit toate bucăţile.
Servim cu mujdeiul simplu şi mămăliga deja pregătite.
Vezi și: Cum se prepară mujdeiul de usturoi. Rețeta clasică și delicioasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu