Carnea de pui este săracă în grăsimi și ușor de digerat. Deci, poți umple puiul cu fructe, cereale, nuci, fructe uscate și alte ingrediente gustoase.
De exemplu, iată o rețetă din bucătăria poloneză: pui umplut cu fructe uscate și ficat. Imaginează-ți doar ce aroma va ieși din bucătărie în timp ce puiul se coace în cuptor.
Ingrediente:
un pui întreg de 1,5 kg,
stafide - 50 grame,
cireșe uscate - 20 grame,
smochine uscate - 20 grame,
pesmet - 100 grame,
lapte - 60 ml,
ouă - 2 bucăți,
ficat de pui - 200 grame,
unt - 80 grame,
sare și piper negru după gust,
verdeață după gust.
Se spală puiul, se usucă, se freacă cu sare și piper. Stafidele, cireșele și smochinele se pun la înmuiat în apă caldă timp de 10 minute. Apoi smochinele se taie în bucăți.
Pesmetul se amestecă cu lapte fierbinte și se lasă deoparte câteva minute. Adaugă gălbenușurile, jumătate din unt și amestecă.
O gustare rapidă din foietaj și sparanghel. Surprinde-ți familia!
Se spala ficatul de pui și se taie mărunt. Se amestecă pesmetul, ficatul, fructele uscate, verdeața tocată și albușurile bătute. Condimentează cu sare și piper și amestecă bine.
Umple puiul cu toată compoziția pregătită și prinde gaura cu scobitori. Pune puiul umplut într-o tavă de copt și unge-l cu untul rămas.
Chiftele de legume cu ciuperci, o idee grozavă pentru o cină sănătoasă
Puiul se coace în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 20 de minute. Apoi temperatura cuptorului se reduce la 180°C și se coace încă 70 de minute, ungând periodic puiul cu zeama din tavă. Poftă bună!
Bucățile de carne de pui într-un sos parfumat de portocale sunt o mâncarea populară în restaurantele chinezești. Dar poți găti acest fel de mâncare și acasă.
Carnea de pui în sos de portocale, conform acestei rețete, conține mai puțină sare decât varianta din restaurant. În plus, bucățile de pui nu sunt prăjite, ci coapte la cuptor, ceea ce face mâncarea să fie mult mai sănătoasă.
Apă + amidon de porumb este secretul care dă sosului acea textură clasică ca în restaurantele chinezești.
Ingrediente:
suc de portocale - 80 ml,
coaja de portocala - 24 grame,
sos de soia - 45 ml,
zahăr brun - 40 grame,
usturoi - 4 căței,
oțet de orez - 15 ml,
apă - 60 grame,
amidon de porumb - 45 grame,
piept de pui - 1 bucată,
sare - 8 grame,
ulei de măsline - 24 ml.
Pentru pasta de chili:
ardei iute - 6 bucăți,
usturoi - 2 căței,
sos de pește - 8 grame,
sare după gust.
Preîncălzește cuptorul la 180 °C. Pieptul de pui se taie în bucăți de 5 cm. Pune bucățile de carne într-un castron mare, adaugă sare și ulei de măsline și amestecă-le. Apoi, pune bucățile de carne pe o tavă de copt și coace-le în cuptor, timp de 20 de minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News