Puiul turcesc, alături de o garnitură de cartofi cu rozmarin, este perfect pentru o masă cu familia și prietenii. Vei surprinde!
Ingrediente
600 gr piept pui dezosat
2 cepe medii
2 ardei kapia
sare, piper
10 gr curry
4 căţei usturoi
30 gr pătrunjel
1 ardei iute
500 gr cartofi fierţi în coajă
30 gr unt
30 gr rozmarin
Cum se prepară
Se căleşte ceapa tăiată peştişori, alături de ardeiul kapia. Când ceapă începe să se înmoaie, se adaugă pieptul de pui tăiat joulien şi se căleşte bine. La final, adaugi usturoiul zdrobit (îl poţi zdrobi cu ajutorul lamei cuţitului), scrie gustos.ro. Ardeiul iute tocat mărunt se adaugă în funcţie de tăria lui - cam 10 gr. Se mai adaugă sare, piper după gust, curry şi pătrunjel și se amestecă bine. Se lasă la înăbuşit, timp 3-5minute, şi este gata.
Pentru garnitură, cartofi trebuie să fie fierţi "aldente", curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Topeşti untul în tigaie, adaugi cartofii şi rozmarinul şi caleşti până când devin aurii - aproximativ 10 minute. Îi sărezi după gust.
Vezi și: Su Börek, plăcinta turcească delicioasă cu carne. Rețeta de weekend
Mic dejun turcesc: Ouă cu roșii la tigaie. Este delicios și simplu de preparat
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News