Puiu Popoviciu, victorie în instanță. Curtea de Apel București i-a anulat sentința de 7 ani de închisoare: Fapta nu există

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Puiu Popoviciu scapă de condamnare. 

Curtea de apel Bucureşti a anulat sentinţa de condamnare la 7 ani de închisoare a omului de afaceri Puiu Popoviciu. 

Instanța a admis ”cererea de revizuire formulată de revizuentul Popoviciu Gabriel Aurel, ale cărei efecte au fost extinse şi cu privire la inculpaţii Alecu Ioan Niculae, Bejenaru Andrei Mihai, Diaconescu Ştefan, Şerban Ilie Cornel, Pitcovici Petru Daniel, Luican Mihai Ion Florin, Toader Gabriel Răsvan, Todiraş Ioan, Minea Lizeta, Petrulian Gheorghe”.

Decizia arată că, prin acceptarea cererii de revizuire, Curtea de Apel ”anulează sentinţa penală nr.115/F/23.06.2016 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția I Penală, în dosarul nr. 9577/2/2012, definitivă prin decizia penală nr.266/A/02.08.2017 a Înaltei Curţi de Casație și Justiție şi în rejudecarea, laturii penale reunite cu latura civilă ce face obiectul dosarului penal nr. 46/1/2020”. 

Alecu Ioan Niculae a fost achitat pentru că ”fapta nu există”. De asemenea, instanța l-a achitat pe ”inculpatul Popoviciu Gabriel-Aurel (date), pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată (...) şi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită (...) întrucât faptele nu există”. Situația s-a aplicat și la ceilalți inculpați. 

În plus, acțiunile civile ale statului român, prin Ministerul Finanţelor- ANAF şi USAMV, au fost respinse ca neîntemeiate, fiind ridicate și măsurile asiguratorii. 

Decizia nu este definitivă. Amintim Puiu Popoviciu fusese condamnat în 2017 la 7 ani de închisoare. Dat în urmărire internațională, Londra i-a respins extrădarea, ca anul trecut o judecătoare de la CAB să-i admită cererea de revizuire. Atunci, ea a dispus rejudecarea dosarului și a suspendat executarea sentinței. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel