Puiul beat: Rețeta mexicană senzațională

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Engin Akyurt)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Engin Akyurt)

Dacă vrei să încerci mâncarea mexicană, poți începe cu rețeta "Puiul beat". Iată cum se prepară.

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

1-2 linguri ulei de măsline
1 ceapă mica
albă
curăţată
3 căţei de usturoi
tăiaţi
4 piepturi de pui
cu piele
4 pulpiţe de pui
spălate
1 cană de bere neagră
1 cană de supă de pui
1 roşie mare
tăiată
1 ardei iute
2 linguriţe de boabe de ienibahar
1 baton de scorţişoară
6 cartofi roşii noi tăiaţi în patru

Cum se prepară

Într-o tigaie nici prea mare, nici prea mică, se încălzeşte uleiul de măsline. Se călesc bine ceapa şi usturoiul. Se toarnă într-o tavă, alături de carnea de pui, berea, supa, roşia, ienibaharul, ardeiul şi scorţişoara, scrie gustos.ro. Se sărează totul, se acoperă şi se dă la cuptor pentru o jumătate de oră. După 30 min, se adaugă cartofii şi se continuă fierberea încă 30 de min. Se ia capacul în ultimele 15 minute sau până ce preparatul ajunge să se rumenească. Se poate servi cu orez cu legume.

Vezi și: Carmen, prăjitura suedeză inedită: Rețeta

Rețetă de post: Tocăniță de varză cu cartofi

BONUS: Ciulama de ciuperci cu pui. Rețeta românească

Ingrediente

- 6 pulpe superioare dezosate
- 400 g ciupercuţe din cutie sau proaspete
- 200 grame smântână
- 2 linguri de făină
- o ceapă medie
- 3 căţei de usturoi
- 1 nucă de unt
- 50 ml ulei
- pătrunjel după gust
- sare
- piper alb

Cum se prepară

Tăiem ceapa mărunt, zdrobim 1 căţel de usturoi şi le punem la călit într-o cratiţă unde am pus la topit nuca de unt şi uleiul. După ce a devenit sticloasă, adăugăm carnea de pui tăiată fâşiuţe şi continuăm călirea până ce îşi schimbă culoarea. După aceea, adăugăm ciupercuţele pe care le acoperim lăsând capacul puţin deschis. Se vor găti în suc propriu, iar când acesta a scăzut, completăm cu un păhărel de apă să fie acoperite, scrie petitchef.ro.

După ce am pus apa, lăsăm cratiţa descoperită, lăsăm să fiarbă încet 10 minute, până scade puţin din apă. În acest timp, amestecăm făina cu smântână și turnăm peste ciuperci, potrivim de sare şi piper şi lăsăm să mai fiarbă 5 minute amestecând încontinuu. La finele celor 5 minute, punem cei 2 căţei de usturoi rămaşi pisaţi împreună cu pătrunjelul tăiat şi mai lăsam pe foc încă 1 minut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel