Vrei să savurezi un pui crocant și suculent, cu o aromă și savoare delicioase? Încearcă rețeta de pulpe de pui prăjite.
Această rețetă este foarte simplu de făcut. Gătiți ingredientele mai întâi într-o tigaie și apoi la cuptor.
Pulpe de pui la tigaie. Ingrediente:
5 pulpe de pu,
100 ml sos dulce chili,
2 linguri de ulei de măsline,
1 linguriță de oregano,
1 lingură de muștar,
3 linguri de sos de soia,
4 sau 5 cartofi,
1 ceapă,
7 sau 8 morcovi,
pătrunjel, piper negru și sare după gust,
un cub de unt,
90 ml de miere,
4 căței de usturoi.
Mai întâi așezați pulpele de pui pe o suprafața de lucru pentru a le săra. Continuați să le asezonați cu piper și oregano. Masăm pulpele de pui cu mâinile pentru a le aromatiza mai mult și lăsați-le deoparte.
Curățați cartofii și tăiați-i în bucăți grosiere. La fel, procedați și cu morcovii. Tocați usturoiul și pătrunjelul.
În acest moment topiți untul într-o tigaie cu uleiul și puneți puiul. Rumeniți carnea pe ambele părți pentru a crea o crustă îmbietoare. Când puiul este gata, transferați-l pe o farfurie și rumeniți ceapa tocată. Se adaugă apoi cartofii și morcovii și se lasă să se prăjească. Adăugați usturoiul și pătrunjelul și amestecați.
Desert fără cuptor: rapid, ușor și foarte delicios! Încearcă-l și nu vei regreta
Într-un bol, puneți mierea, sosul chili, muștarul și sosul de soia. Amestecați cu o lingură de lemn.
Între timpu, așezați puiul prăjit peste legumele din tavă și turnați deasupra sosul cu miere și chilii.
Tava cu pui și legume se dăm la cuptor. Gătiți reparatul, la 200 de grade, timp de 35 de minute. Poftă bună!
Dacă ai nevoie de o rețetă rapidă și super delicioasă, tartă savuroasă cu ardei, cartofi și brânză afumată este, cu siguranță, cea mai potrivită.
Această tartă va fi pe placul întregii familii. În plus, pregătirea ei durează doar 15 minute.
Ingredientele pe care trebuie să le folosim pentru această rețetă sunt:
220 grame brânză afumată,
50 ml ulei de măsline,
jumătate de ardei roșu și jumătate de ardei galben,
30 grame de parmezan,
4 - 5 cartofi,
1 cățel de usturoi,
sare și piper,
un rulou de foietaj.
Atenție: din cantitatea de ingrediente de mai sus puteți prepara patru porții.
În primul rând, trebuie să curățăm cartofii de coajă și să-i tăiem în felii de aproximativ 1 centimetru. Apoi curățăm ardeii, îndepărtând cotorul și semințele. Ardeii trebuie feliați și ei.
Țelină gratinată la cuptor: o rețetă ușoară și gustoasă, care trebuie încercată
Punem pe foc o tigaie, în care adăugăm ulei, legumele feliate și cățelul de usturoi. Gătim, la foc mediu, aproximativ 20 de minute, amestecând mereu cu o lingură. După cele 20 de minute, legumele se condimentează cu piper și sare.
Nu mai arunca cojile de cartofi: iată ce minuni pot să facă pentru pielea ta
Opriți focul. Scoateți cățelul de usturoi și lăsați legumele să se răcească la temperatura camerei.
Între timp luam aluatul foietaj și îl așezăm într-o tavă de copt, unsă cu puțin ulei. Aveți grijă să ridicați aluatul la margini și, cu o furculiță, găuriți fundul aluatului.
Acum nu ne mai rămâne decât să punem în tava cu aluat legumele preparate anterior. Deasupra legumelor așezăm feliile de brână afumată. Aducem marginile aluatului spre interior pentru a crea un fel de bordură.
Desert cremos și răcoritor, bogat în potasiu, vitamine și antioxidanți: este mai bun decât înghețata
Dăm tava într-un cuptor încins în prealabil și coace tarta, circa 15 - 20 de minute, la o temperatura de 200 de grade. După ce este gata, o puteți servi rece sau caldă. Este delicioasă oricum. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu