Bucătăria marocană nu se distinge prin combinații spectaculoase de arome și condimente. Cu toate acestea, preparatele din această bucătărie sunt ușor de făcut.
Acest fel de mâncare poate fi servit cu cușcuș sau cartofi copți. Combinația de lămâie și ghimbir va frăgezi carnea de pui.
Ingrediente:
sucul de la două lămâi,
ulei de măsline - 6 linguri,
turmeric măcinat - 1,5 linguriță,
ghimbir măcinat - 1,5 linguriță,
miere - 1,5 linguri,
vin alb sec - 250 ml,
usturoi - 1 cățel,
pulpe de pui - 16 bucăți,
capere - 120 grame,
măsline fără sâmburi - 200 grame,
lămâi fierte - 2 bucăți,
coriandru - 25 grame,
sare și piper negru.
Preîncălziți cuptorul la 160°C. Puneți lămâile într-o oală cu apă și fierbe-le aproximativ 30 de minute sau până când sunt foarte moi la presare.
Într-un castron mare, combinați sucul de lămâie, uleiul de măsline, turmericul, ghimbirul, mierea, vinul, puțină sare și piper, amestecând bine. Se adaugă usturoiul pisat și se toarnă marinata peste pulpe.
Salată din 4 ingrediente, gata în 10 minute: are un gust extrem de interesant și este și sățioasă
Carnea se lasă la marinat câteva ore. Cel mai bine este să puneți totul într-o pungă ermetică și să o agitați din când în când, astfel încât toate bucățile de carne să fie bine marinate.
Aranjați pulpele de pui într-un tigaie mare, punând între ele caperele, măslinele și feliile de lămâie fierte. Turnați deasupra marinata. Pulpele se prăjesc timp de 1 oră sau până când puiul este bine rumenit și gătit. Pulpele se servesc presărate cu coriandru tocat mărunt. Poftă bună!
Vă propunem rețeta unei salate ușoare de vară cu varză.
Se prepară în 10 minute din produse pe care, cu siguranță, le ai la îndemână. Pentru această salată vei avea nevoie de o combinație foarte interesantă de produse accesibile.
varză albă - 400 grame,
zahăr - 1 linguriță,
praf de sare,
morcov - 1 bucată,
lămâie - ½ bucată,
măr - 1 bucată,
ceapă verde, mărar - după gust,
ulei de măsline - 3 linguri.
Tocați varza albă și puneți-o într-un bol mare. Se presară cu zahăr și sare și se amestecă bine, apoi se frământă cu mâinile.
Morcovul se curăță de coajă, se dă prin răzătoarea mare și se pune în bolul cu varză. Stropiți varza și morcovul cu suc de lămâie.
Unt, preparat în casă: este mai gustos și mai delicat decât cel cumpărat de la supermarket
Tăiați mărul fâșii și puneți-le în bolul cu varză. Ceapa verde și mărarul se toacă mărunt și, de asemenea, se pun în salată. Se amestecă totul bine și se condimentează cu ulei de măsline. Poftă bună!
Măslinele nu lipsesc din cămara sau frigiderul nostru. Fie că sunt negre, fie că sunt verzi sau mov, măslinele sunt preferate de foarte multe persoane.
Măslinele din conservă pot fi consumate fie ca gustare separată, fie ca ingredient dintr-o rețetă delicioasă. Dar, aproape toate gospodinele aruncă saramura din borcanul cu măsline.
Însă trebuie să știți că saramura din borcanul cu măsline poate fi folosită în locul sosului de soia, deoarece are multă sare, deci gustul va fi aproape identic.
Măslinele sunt îndrăgite în lumea întreagă. Sunt bogate în vitamine și antioxidanți și au zeci de beneficii pentru sănătate. Consumate din cele mai vechi timpuri, măslinele sunt bogate din punct de vedere nutritiv, fiind considerate una dintre minunile naturii.
Măslinele sunt foarte bogate în vitamina E și în alți antioxidanți puternici. Studiile arată că acestea sunt bune pentru inimă și pot proteja împotriva osteoporozei și a formării celulelor cancerigene.
Puneți ceapă în congelator: un truc ingenios, folosit și de bucătarii cu experiență
Măslinele furnizează cantități importante de calciu, cupru, fier, mangan și zinc. Mai mult decât atât, sunt surse alimentare prețioase al complexului de vitamine B (niacina, colina și acid pantotenic), scrie sfatulmedicului.ro.
Măslinele au si un efect stimulativ pentru sistemul digestiv, fiind recomandate pentru consum în cazul constipației. Excesul de măsline poate fi, însă, periculos pentru persoanele care suferă de obezitate sau hipertensiune arterială.
Au un indice glicemic mic (15), precum în cazul legumelor crucifere, al cepei sau al ciupercilor. Această caracteristică nutrițională este importantă pentru prevenirea îngrășării, deoarece menține nivelului de zahăr în sânge la un nivel scăzut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News