Pulpe de pui în crustă crocantă sau ”Pui în pijama”, REȚETA unui bucătar celebru

Pulpe de pui în crustă crocantă / Foto Pexels ilustrativ
Pulpe de pui în crustă crocantă / Foto Pexels ilustrativ

Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a explicat cum se pregătește o delicioasă rețetă de pulpe de pui în crustă crocantă pe care a denumit-o „Pui în pijama".

Alegeri prezidentiale 2024

Sunt de fapt pulpe de pui preparate pane, dar cu o crustă mai specială, dintr-o combinație gustoasă de ingrediente.

Ingrediente


Pentru pulpele de pui pane:
1 kg pulpe inferioare de pui
3-4 ouă
2-3 linguri de făină
2-3 linguri apă rece
1-2 linguri de muștar
puțin chimion
1 plic praf de copt
sare și piper
ulei

Pentru garnitură:
300-400 gr ceapă roșie
1 linguriță de miere
sare
semințele de la o rodie proaspătă
reducție de rodie

Mod de preparare

Pulpele de pui se pun într-un vas, la fiert, în apă cu sare și se fierb pentru 15-20 de minute, atât cât să fie pătrunsă carnea la interior. Apoi se scot din apă și se lasă într-o sită la temperat și la scurs. Între timp, se pregătește compoziția pentru crustă.

Ouăle se amestecă cu puțină sare până devin spumoase. Se adaugă 2-3 linguri de făină și 2-3 linguri de apă rece și se omogenizează amestecul. Se adaugă 1-2 linguri de muștar și chimion, dar și un plic de praf de copt care va ajuta la coacerea aluatului.

Pulpele de pui se introduc în această compoziție și se prăjesc în baie de ulei la foc mediu spre mare, până se rumenesc frumos la suprafață. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante pentru a se absoarbe surplusul de ulei.

Pentru cei care nu agreează metoda prăjirii, pulpele de pui se pot prepara în aceeași crustă și la cuptor, așezate într-o tavă, pe hârtie de copt, notează a1.ro.

Preparare sos de ceapă roșie cu rodie 

Ceapa roșie se curăță și se presară cu sare. Se amestecă bine să pătrundă sarea la toate bucățile de ceapă, apoi se adaugă peste ea concentrat de rodie atât cât să fie ceapa bine acoperită și o linguriță de miere. Din nou se amestecă bine, se acoperă vasul și se lasă ceapa roșie în sosul respectiv, la macerat, până când pulpele de pui sunt preparate și pot fi servite. Se adaugă semințe proaspete de rodie în sosul de ceapă roșie în timpul servirii, pentru un plus de prospețime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel