Pulpele de pui în sos de roșii și spanac reprezină o rețetă ideală pentru o zi de duminică în familie.
Publicitate
„Avem nevoie de:
•2 pulpe de pui
•6 rosii cherry
•o ceapa alba
•250g spanac
•250ml smantana lichida vegetala/fara lactoza
Cum preparam?
Incingem cuptorul la 210°. Asezam intr-o tava pulpele de pui si presaram peste ele putin ulei de masline si condimente dupa gust. Lasam tava la cuptor pentru aproximativ 50 de minute sau pana cand capata crusta dorita.
Intre timp ne ocupam de sos. Taiem rosiile cherry in jumatate si ceapa julienne. Le adaugam intr-o tigaie la foc mic si punem peste ele un capac astfel incat rosiile sa isi lase sucul si sa se gateasca. Dupa 10 minute adaugam peste ele smantana de gatit si asteptam pana cand aceasta incepe sa clocoteasca. Adaugam spanacul si mai lasam totul la gatit cu capacul pus la foc mic. Asezonam cu condimente dupa gust; noi am folosit oregano, busuioc, sare, piper si usturoi granulat.
Adaugam pulpele peste sos si mai lasam totul la gatit cu capac timp de 5 minute pentru ca toate aromele sa se intrepatrunda”, conform Endofoodart.
Ce spuneți despre o delicioasă ceapa murată? Se face ușor și este sănătos.
„Avem nevoie de:
•5 cepe rosii mici
•250ml apa
•180ml otet
•o lingurita sare
•o lingurita miere
•cateva boabe de piper/o lingurita de piper macinat
Cum o preparam?
Intr-un vas punem apa la fiert. Intre timp ne ocupam de ceapa. O taiem rondele si o adaugam intr-un borcan.
Intr-un alt recipient adaugam otetul, sarea, mierea, piperul si amestecam. Dupa ce a fiert apa, o adaugam peste compozitia obtinuta, amestecam si transferam totul peste ceapa rosie.
Punem capacul si lasam la racit timp de o ora. Dupa o ora punem ceapa in frigider pentru inca 2 ore dupa care este pregatita pentru a fi consumata!”, conform Endofoodart.
Endofoodart vă propune o rețetă delicioasă: Crispy de pui fără ulei.
„Avem nevoie de:
•500g piept de pui de casa
•3 oua
•400g fulgi de porumb
•100g pesmet fara gluten
•o lingurita de sare
•o lingurita de piper
•o lingurita de boia
•o lingura de usturoi granulat
Preincalzim cuptorul la 180°
Taiem pieptul de pui in fasii de pui
Intr-un bol, batem cele 3 oua si le amestecam cu condimentele
Sfaramam fulgii de porumb cu mana sau cu ajutorul unui blender pentru a ii transforma intr-o faina
Trecem fiecare bucata de pui prin pesmet fara gluten, ou si fulgi de porumb; in cazul in care dorim sa avem o crusta mai crocanta putem sa mai trecem fiecare felie inca o data prin ou si fulgi de porumb
Asezam bucatile de pui pe o tava tapetata cu hartie de copt si o punem in cuptor pentru 30 de minute
La jumatatea timpului - dupa 15 minute - scoatem tava din cuptor si intoarcem fiecare bucata de pui pe cealalta parte”, conform Endofoodart.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu