Vă oferim o rețetă delicioasă, care se face rapid și ușor. Carnea de pui, gătită la cuptor cu prune, va fi fragedă, moale și va avea un gust deosebit.
Varietatea și abundența fructelor din timpul verii ne permit să gătim mâncărurile obișnuite, cărora să le dăm un gust neobișnuit.
Vă propunem să gătiți pulpe de pui marinate cu prune delicioase care vor decora masa de prânz sau cină.
Ingrediente:
pulpe de pui - 1 kg,
ceapă - 1 bucată,
ulei de măsline - 2 linguri,
nucșoară măcinată - 1 lingură,
zahăr - o lingură,
prune - 400 de grame,
unt - 16 grame.
Ingrediente pentru marinadă:
muştar - 2 linguri,
miere - 1 lingură,
sos de soia - 2 linguri,
piper negru măcinat - după gust
Să începem prin a face sosul de marinadă. Acesta este un sos destul de popular. Într-un bol se amestecă 2 linguri de muştar, o lingură de miere, sosul de soia și piperul negru măcinat. Amestecați bine ingredientele și sosul este gata.
Pulpe de pui cu măsline și lămâie fiartă: rețeta marocană
Se spală carnea de pui, se usucă și se pune în sosul preparat. Se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 30-40 de minute.
Între timp, prăjim o ceapă tocată în 2 linguri de ulei de măsline. Adăugați 150 de grame de prune feliate. Urmează o linguriță cu zahăr și 0,5 linguriță de nucșoară măcinată. Se fierbe timp de 1-2 minute.
Cele mai bune vinete pane: sunt gustoase și ușoare și au doar 100 de calorii
Puneți pulpele pregătite într-o pungă de copt. Adăugați ceapa, înăbușită cu prune și amestecați. Puteți adăuga sare dacă doriți.
Pachetul se leagă bine și se pune pe o tavă copt, care se dă în cuptorul încins la 200°C. După 20 de minute, temperatura se scade la 180°C și se continuă coacerea încă 40-50 de minute.
Pipote și inimi de pui, înăbușite în sos de smântână și roșii: o cină bestial de bună și sățioasă
Între timp, tăiați cele 250 grame de prune rămase în jumătate, îndepărtați-le sâmburii, puneți-le într-o tigaie, adăugați 1 lingură de unt topit și 0,5 linguriță de nucșoară măcinată. Țineți prunele în tigaie câteva minute până vor elibera suc.
Scoateți pulpele de pui și puneți-le într-un vas. Aranjați prunele deasupra, turnând sucul de prune peste carne. Dați vasul la cuptor pentru încă 5 minute. Serviți pulpele, coapte cu prune, la prânz sau cină. Poftă bună!
Puteți prepara această rețetă zi de zi: nu este scumpă, dar este foarte gustoasă, sățioasă și rapidă.
În mod ideal, va trebui să pregătiți și un sos simplu, cu care gustul ardeilor se va dezvălui 100%.
Ingrediente:
ardei grași (galbeni sau roșii) - 12 bucăți,
ulei - 30 ml (de floarea soarelui sau măsline),
sare - ½ linguriță.
unt - 10 grame.
Pentru sos:
smântână - 300 grame,
mărar - 1 mănunchi,
usturoi - 2 căței,
ulei - 30 ml,
sare, piper, condimente - după gust.
Ardeii trebuie spălați, uscați, așezați într-o tavă de copt și străpunși cu o furculiță în mai multe locuri. Lăsați cozile ardeilor, deoarece nu este nevoie să-i curățăm. Se toarnă mult ulei și sare deasupra ardeilor.
Apoi dăți tava cu ardei în cuptorul preîncălzit și îi coaceți circa 45 de minute, la 200 de grade.
În timp ce ardeii se coc, pregătiți sosul: adăugați mărarul tocat fin, usturoiul pisat și uleiul în smântână. Nu uitați să puneți sare și piper după gust. Amestecați bine sosul.
Apoi, puneți ardeii pe o farfurie, ungeți-i cu unt și stropiți-i cu condimentele preferate după gust. Serviți ardeii cu sosul pregătit. Sunt delicioși. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu