Pentru a găti pulpe de pui în stil marocan nu veți avea nevoie de mult timp și nu trebuie să căutați ingrediente exotice.
Prin urmare, dacă ați încercat mai multe modalități de a găti carnea de pui, ar trebui să încercați ceva nou.
Ingrediente:
pulpe de pui - 12 bucăți,
coajă de lămâie - 30 grame,
anason - 2 stele,
ceapa roșie - 2 bucăți,
supa de pui - 1/2 litru,
măsline verzi fără sâmburi - 200 grame,
ulei de măsline - 3 linguri,
scorțișoară - 2 bețișoare,
chimen măcinat - 1 lingură,
turmeric măcinat - 1 lingură.
Într-o tigaie puneți ulei de măsline și căliți ceapa tăiată cubulețe cu scorțișoară, chimen și turmeric, timp de 2 până la 3 minute. Adăugați pulpele de pui și prăjiți până se rumenesc. Adăugați coaja de lămâie, anasonul și bulionul.
Dați oala acoperită într-un cuptor, preîncălzit la 170-180 de grade, pentru 45 de minute. Se adaugă apoi măslinele verzi, se amestecă se acoperă oala și se dă din nou la cuptor pentru 20 de minute.
Înainte de a servi pulpele pe masă, le puteți stropi cu ierburi proaspete. Ca și garnitură puteți servi orez. Garnitura clasică pentru puiul marocan este, desigur, cușcușul.
Mâncarea din carne de pui și dulceață este o combinație care pare extremă și neconvențională. Dacă dulceața este făcută din ardei picant rezultatul va fi irezistibil.
Carnea de pui este un produs simplu, dar cu o mie de proprietăți. Pe lângă faptul că este ușoară, carnea de pui este extrem de versatilă și se pretează la cele mai diferite preparate.
Fie că este vorba despre un pui întreg, pulpe sau piept, carnea este o soluție excelentă pentru prânz sau cină. Azi vă propunem o rețetă de pui cu dulceață de ardei, bogată în gust și culoare. Rezultatul final te va uimi.
Pentru a face rețeta de pui cu dulceață de ardei veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
500 grame de pulpe de pui;
320 grame de ardei roșu;
100 grame de făină,
100 grame de nuci de pin,
1 ceapă albă;
ulei de măsline,
sare - după gust.
Mai întâi, ar trebui să curățați ardeiul roșu. După ce ați eliminat cotorul și semințele, tăiați ardeiul fâșii. Tăiați ceapa felii și prăjiți-o într-o tigaie, apoi adăugați ardeii. Când legumele s-au înmuiat, se sărează.
Treceți pulpele de pui prin făină și prăjiți-le în ulei încins. După ce pulpele s-au prăjit pe toate părțile, adăugați dulceața de ardei. Acoperiți tigaia cu pulpe și ardei cu un capac și lăsați-le să fiarbă.
Brioșe cu portocale, moi și delicioase. Un desert ușor de preparat și extrem de rapid
Nucile de pin se prăjesc într-o tigaie uscată și se adăugă peste pulpe. Mâncarea este gata când dulceața de ardei scade. Poftă bună!
Cum să prăjești corect cartofii. Vă oferim cea mai delicioasă rețetă. Pentru a prăji niște cartofi delicioși, trebuie să urmezi câteva reguli.
Pentru a prepara cartofii după această rețetă aveți nevoie de:
cartofi - șase bucăți,
șuncă - 100 grame,
o ceapă,
ulei vegetal - două linguri.
Cartofii trebuie tăiați în fâșii, șunca în felii subțiri și ceapa în cuburi. Puneți șunca într-o tigaie curată și fierbinte și prăjiți-l până devine auriu. Transferați-o apoi pe o farfurie. În grăsimea rămasă de la șuncă, se poate adăuga puțin ulei vegetal. Apoi puneți cartofii.
Vinete pane la cuptor: sunt la fel de savuroase ca și cele prăjite în ulei
Prăjiți cartofii, mai întâi, la foc iute, iar când capătă o crustă aurie, reduceți focul și adăugați ceapa. Nu uitați să amestecați. Trebuie să o faceți cu mare atenție pentru ca cartofii să nu se piseze.
Sarea și piperul se adaugă cu cinic minute înainte de a opri aragazul. Când cartofii sunt aproape gata, se adaugă șunca.
Serviți o porție de cartofi prăjiți cu castraveți murați. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu