A venit vara, iar asta înseamnă că toată lumea deschide ferestrele și lăsă aerul proaspăt să intre în case. Dar, odată cu aerul proaspăt, în case intră și musafirii neinvitați - insectele. Și chiar dacă ferestrele nu sunt deschise, insectele tot ne intră în case.
Dar această situație enervantă va fi de domeniul trecutului, dacă citiți acest articol.
Știați că oțetul este un adevărat leac minune? Poate fi folosit pentru o varietate de scopuri, cum ar fi spălatul rufelor. Oțetul combate mirosurile neplăcute precum transpirația, mirosul de mucegai, iar părul de animale nu se lipește la fel de ușor de îmbrăcăminte.
Oțetul este, de asemenea, un bun înlocuitor pentru balsam fiind natural, în timp ce balsamul de rufe conține o mulțime de substanțe chimice nocive.
Dar să trecem la trucul cu oțet. Puteți ține insectele departe de casă cu puțin oțet.
Pentru asta amestecă 150 de mililitri de apă cu 150 de mililitri de oțet într-o sticlă cu pulverizator și agită bine. Acum pulverizează tocurile ferestrelor atât în interior, cât și în exterior.
Țânțarii nu suportă deloc mirosul de oțet și vor sta departe de casă. Acest amestec nu doar că ține țânțarii departe, dar respinge și păianjenii. Oțetul conține un acid pe care păianjenii nu îl pot tolera.
De aceea, este înțelept să pulverizați o parte din amestec și în locurile unde vedeți adesea păianjeni, cum ar fi dulapurile și colțurile casei. Deși oțetul are un miros destul de puternic, nu trebuie să vă faceți griji că întregul dormitor sau camera de zi va mirosi. Odată ce oțetul se usucă, mirosul va dispărea.
Uneori unele probleme, cu care ne confruntăm, par greu de rezolvat. Printre acestea regăsim și insectele care ne invadează casele. Le putem găsi peste tot: fie în cămară, fie în dormitor, făcându-ne surprize neplăcute, când le găsim.
Dacă prezența insectelor în casă este limitata, puteți folosi produse speciale, care se găsesc în magazinele specializate și care pot avea un efect excelent.
Cu toate acestea, produsele de magazin au dezavantaj. În primul rând, sunt poluante pentru mediu și potențial toxice și pentru noi. În plus, costă destul de mult și nu vrem să cheltuim prea mulți bani în aceste vremuri nesigure.
Din fericire, o singură plantă ar putea fi suficientă pentru a alunga insectele din casele noastre. Planta despre care vorbim nu doar că ține insectele la distanță, ci ne parfumează casa.
Sarea din bucătărie se umezește? Nu te grăbi să o arunci: un produs din cămară te ajută să o salvezi
Uneori sunt suficiente doar câteva plante pentru a ține insectele la distanță. De exemplu, astăzi vă recomandăm cimbrişorul cu aromă de lămâie. Este o plantă aromatică care miroase a lămâie, dar al cărei aspect seamănă puternic cu cimbrul. Această plantă nu este bine cunoscută, dar creșterea ei este o idee bună din multe motive.
În primul rând, este o plantă foarte ușor de cultivat. Nu necesită îngrijire specială, atâta timp cât este plantată în sol uscat. Planta nu trebuie udată prea mult: dimpotrivă, dacă o udăm prea des riscăm să o pierdem. Așa că asigurați-vă că o udați doar atunci când solul începe să fie vizibil uscat.
Planta poate fi sta atât în zone cu soare puternic, cât și în lumină slabă. După faza de creștere, frunzele sale pot fi colectate și uscate.
Pentru a tine departe insectele, alegeți aceasta frumoasă plantă, care ne va parfuma întreaga casă.
De fapt, frunzele cimbrişorului cu aromă de lămâie sunt excelente la gătit. Vă recomandăm să le folosiți pentru preparatele din carne și pește la grătar, pentru a le spori gustul.
Cimbrişorul cu aromă de lămâi are și un efect de respingere a insectelor. Muștele și țânțarii se vor gândi de două ori înainte să vă intre în case sau grădina, după ce vor simți parfumul cimbrișorului cu aromă de lămâie. Pe scurt, vorbim despre o plantă cu utilizări multiple și care ne-ar putea ajuta să stăm departe de mușcăturile de insecte pe tot parcursul verii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu