H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre ultimele evoluții ale războiului din Ucraina.
Analistul de politică externă H. D. Hartmann a explicat care este punctul vulnerabil al Federației Ruse și a evidențiat acest lucru prin ultimele evoluții de pe frontul din sudul Ucrainei:
„Atacul Ucrainei în Crimeea a fost devastator, 40 de avioane. Lăsând depozite, lăsând tehnologii...și-au cam luat-o rușii în Crimeea. A fost o reacție la anunțul lui Putin, că pune rachetele Zircon, care sunt de neoprit. La ora actuală, nici S-400, nici S-300, nici cel 750 și nici măcar celebrul sistem Patriot nu poate să facă față acestei viteze. Atunci, probabil că Ucraina a decis o politică de prevenție: Dacă voi veniți cu Zircon-ul, hai că vă arătăm și noi că putem atinge Crimeea“, a punctat analistul H. D. Hartmann.
„Dar poate fi un semnal că, domn’le, dacă putem atinge Crimeea, putem da unde vă doare mai tare, în podul Crimeea?“, a întrebat jurnalistul Tudor Curtifan.
„Exact! Poate să fie un mesaj. Crimeea, oricât ar vrea Kievul, dai trei bombe, dar după îți vin Zircon-urile și te-au făcut praf. Rușii, pentru Crimeea, vor martela stradă pe stradă pe Kiev. Aici este un mesaj de negociere. Atingem Crimeea, dar voi, rușii, aveți grijă! Distrugerea podurilor nu face rău numai rușilor, ci face rău și ucrainenilor (...). Ucrainenii au distrus o linie principală săptămâna aceasta, dar și-au blocat și ei ofensiva, la Herson. Nu au nici ei cum să treacă.
Părerea mea e că au început negocierile de tip militar. Negocieri indirecte care așează adversarii pe câmpul de luptă și după diplomații spun: Bă’, asta e situația! Hai să vedem cum o rezolvăm! Zelenski, cu toate că nu a îndulcit tonul, el vrea să trimită un semnal pe Crimeea, care este buba. Dacă Ucraina recâștigă Crimeea, Moscova se prăbușește. Statul rus trebuie să se redefinească. Rușii nu vor da voie, pentru că în acest moment Crimeea este parte integrantă a Rusiei, constituțional și legal. Asta nu înseamnă că respectă legile internaționale! Pentru Rusia, Crimeea este momentul de umilință. Nu știu dacă metoda de a umili Rusia va da roade“, a completat, la emisiunea Geostrategica, la DC News, H. D. Hartmann.
CITEȘTE ȘI - Medvedev, amenințări voalate la adresa Occidentului: Și la centralele nucleare ale UE se pot întâmpla accidente
H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre modelul statului Israel, care reușește să insufle cetățenilor săi un spirit patriotic, dar, în același timp, să fie și o democrație funcțională:
„Israelienii fac jumătate din facultate în armată. Ei se duc la facultate pe baza specializării tehnice pe care au făcut-o în armată. Merg în armată doi ani băieții și un an fetele. Ei au arma acasă. Când sună goarna să-i cheme la război, ei se duc la punctele de întâlnire ale trupelor cu arma, cu uniforma, cu tot. Nu stă nimeni să le dea arma. Ei primesc acolo doar gloanțele, muniția, dar arma este în rastel la ei acasă (...). Cu arma în spate se duc la locul de întâlnire, de unde sunt preluați de transportoarele de trupe și se intră în operațiune militară.
Sunt foarte bine organizați, au o conștiință socială extrem de puternică, au o dragoste de țară pe care eu mi-aș dori să o văd și în România mai mult decât o văd astăzi. Poate că, undeva, noi trebuie să învățăm de la Israel și de la alte state, că nu doar Israelul și-a crescut, într-o democrație solidă, spiritul patriotic. Democrația nu exclude iubirea de țară, patriotismul. Cred că trebuie să învățăm de la Israel acest lucru, că democrația și iubirea de țară pot să meargă mână în mână. Acest fapt dă coeziunea statului israelian. Ei sunt coezivi și la bine și la rău (...)“, a spus, la emisiunea Geostrategica, analistul de politică externă H. D. Hartmann (citește continuarea AICI).
CITEȘTE ȘI - Putin l-a demis pe comandantul Flotei Rusiei din Marea Neagră, amiralul Igor Osipov
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu