Acest truc vă va uşura munca în bucătărie. Tot ce trebuie să faceţi pentru a îndepărta mai uşor coaja de ou este să puneţi puţin bicarbonat în apa în care fierbeţi ouăle.
Experții spun că ouăle care au 7 până la 10 zile sunt ideale pentru gătit și sunt cele mai ușor de curățat. Poate ai observat că poți curăţa de coajă unele ouă fără probleme, în timp ce altele îți pot cauza mari bătăi de cap, chiar dacă sunt în aceeași cutie.
Pentru a evita astfel de surprize neplăcute, adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu în timp ce fierbeţi ouăle.
Ouăle mai vechi sunt mai alcaline, astfel încât le puteți curăţa mai ușor. Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre ouăle proaspete. Bicarbonatul de sodiu va crește alcalinitatea și le puteți curăţa fără nicio problemă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu