Blugii trebuie spălați cât mai rar posibil. De la spălarea frecventă, țesătura denim se estompează, devine plictisitoare, iar blugii arată uzați și urâți.
Gospodinele cu experiență au împărtășit trucul secret de a spăla blugii, astfel încât să nu-și piardă culoarea. Pentru aceasta vom avea nevoie de oțet și zahăr.
Blugii trebuie spălați când sunt foarte murdari. Periodic, după sau înainte de spălare, înmuiați blugii în apă cu oțet și zahăr. Acest lucru ajută la păstrarea culorii pentru o lungă perioadă de timp.
Deci, trebuie să torni apă caldă, aproximativ 5-7 litri, într-un lighean. Se adaugă apoi 1 cană de oțet de masă 9% și 2-3 linguri de zahăr. Amestecă și pune blugii la înmuiat.
Blugii trebuie ținuți în această apă aproximativ 40-50 de minute, apoi trebuie clătiți și pus la ucat.
Apropo, se recomandă ca blugii să fie uscați în baie sau într-un loc unde nu cade lumina puternică a soarelui. Acesta este secretul păstrării culorii blugilor tăi preferați!
Blugii sunt printre cele mai versatile piese vestimentare. Prin urmare, sunt purtați mai des. Tocmai din acest motiv este important să-i speli corect. Totuși, reține că denimul este o țesătură delicată și nu trebuie stresată prin spălare frecventă. Mai bine ar fi să porți blugii de cel puțin patru sau cinci ori înainte de a-i spăla, cu excepția cazului în care se pătează.
Geanta veche din piele miroase urât? Iată cum o poți recondiționa și parfuma
Unele persoane preferă să spele manual blugii, deși nu se recomandă. Acest proces nu îți permite să speli denimul suficient de bine. Prin urmare, ar trebui să-i pui în mașina de spălat.
Spălarea manuală a blugilor proaspăt cumpărați te poate ajuta, totuși, să înțelegi cât de multă culoarea se va elimina din țesătură.
În primul rând, înainte de a pune blugii în mașina de spălat, trebuie să-i întorci pe dos. În acest fel, te vei asigura că nu se decolorează prematur. Doar blugii de nuanțe identice pot fi spălați împreună.
Dacă faci invers, riști să-i colorezi pe toți. Prin urmare, blugii de culori închise nu trebuie puși la spălat cu cei de albastru-deschis.
O altă sugestie este să speli blugii la maxim 30 de grade, respectând întotdeauna instrucțiunile de pe etichetă.
În sfârșit, este foarte important și detergentul ales, care trebuie să fie pentru țesături colorate. După cum era de așteptat, nu folosi niciodată balsam, când speli blugii, deoarece îi poți deteriora.
Nu în ultimul rând, dacă vrei ca blugii să nu fie prea șifonați după spălat, setează un ciclu de centrifugare foarte ușor.
Trei plante ornamentale de interior care nu mor niciodată și rezistă tot timpul anului
Blugii se usucă în aer liber. Și în acest caz, blugii trebuie întorși pe dos. Pentru a elimina eventualele riduri, trebuie să treci cu fierul de călcat peste blugi, începând de la buzunare.
Cămașa albă este nelipsită din garderoba atât a bărbați, cât și a femeilor. Este un obiect vestimentar rafinat, care se purta ,de obicei, la un interviu de angajare sau în alte momente festive.
În zilele noastre, cămașa se poartă, practic, la orice ocazie. Nu doar la serviciu, ci și la școală, la o cină sau la o întâlnire. De fapt, parcă s-a fi transformat într-o îmbrăcăminte lejeră, în funcție și de accesoriile care o însoțesc.
Fanii modei, cu siguranță, vor avea zeci de cămăși, însă cea albă este cea mai folosită. Nu are anotimpuri, așa că este ideală pentru a fi purtată atât vara, cât și iarna și se potrivește cu orice. Fiind însă albă se poate păta mai ușor.
Parul tău este rebel și refuză să stea cum îl așezi? Folosește balsam de buze
În plus, dacă nu este curățată corespunzător de-a lungul anilor, cămașa din albă devine galbenă. Din fericire, pe piață există mai multe produse, care redau hainei culoarea albă.
Cu toate acestea, înainte de a folosi produse chimice, vă recomandăm să încercați remediile bunicii.
Pentru a avea cămăși perfecte, ca și cum abia au fost cumpărate, trebuie să le puneți la înmuiat într-un lighean cu apă caldă, în care ați adăugat oțet și seamă de lămâie. Cămășile trebuie să stea la înmuiat aproximativ o jumătate de oră.
În continuare, puneți-le în mașina de spălat. În compartimentul pentru detergent, adăugați săpun de Marsilia și bicarbonat de sodiu. Setați mașina de spălat la la 30 de grade și evitați ciclul de centrifugare.
Pentru a călca cămașa spălată și uscată, trebuie doar să urmezi acești pași. În primul rând, aburul de la fierul de călcat ajută foarte mult, așa că ar trebui să-l folosești. Începeți a călca de la guler atât din interior, cât și din exterior. Continuați cu încheieturile din interior și din exterior. Unele persoane preferă să continue cu mânecile sau cu partea fără nasturi. Totuși, important este să aplicați presiune și să activați aburul la cele mai dificile pliuri.
Odată călcate, cămășile pot fi agățate pe umerașe sau pot fi pliate. În primul rând, închideți toți nasturii, inclusiv pe cei ai gulerului. Întoarceți cămașa și împăturiți întâi mânecile și apoi spatele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu