Busuiocul este o plantă cu mie de proprietăți benefice, care este folosită în bucătărie.
Parfumate, delicate și cu un gust plăcut, frunzele de busuioc sunt un ingredient folosit, adesea, în bucătărie și se pretează să fie utilizate și în alte moduri cu adevărat inteligente.
Azi vom vorbi despre un truc, folosit de bunicile noastre, care are un rezultat cu adevărat uimitor.
Cultivarea unei plante de busuioc acasă este o activitate simplă, care îți permite să ai la dispoziție un ingredient, pe care îl vei folosi în zeci de preparate culinare, precum și în numeroase tratamente terapeutice.
Uleiurile esențiale combat oboseală: aromele naturale îți vor da energie și te vor înveseli
Fie că este folosit proaspăt sau uscat, busuiocul nu își pierde nenumăratele proprietăți benefice pentru organismul uman.
Dacă ai o plantă de busuioc pe pervaz este important să acorzi o atenție deosebită îngrijirii și temperaturii din cameră. Planta de busuioc nu iubește frigul, preferând temperaturile blânde. De asemenea, planta nu trebuie expusă la lumina directă a soarelui.
Există un truc de-al bunicilor noastre care ne va permite să avem mereu la dispoziție frunze proaspete de busuioc.
Busuiocul este o plantă cu o mie de proprietăți benefice pentru organismul uman. Planta este bogată în proprietăți antioxidante și protejează corpul de daunele provocate de radicalii liberi. De asemenea, busuiocul previne apariția bolilor cronice. Fiind bogate în flavonoide, frunzele de busuioc protejează celulele de radiații.
După cum era de așteptat, frunzele de busuioc suferă din cauza temperaturilor scăzute. De aceea poți apela la metoda străveche a bunicilor noastre. Această metodă presupune amestecarea frunzelor de busuioc cu sare și păstrarea lor într-un borcan de sticlă, închis ermetic.
Scapă de pielea lăsată după pierderea în greutate: urmează aceste sfaturi și bucură-te de rezultat
Acest remediu verde și ieftin îți permite să protejezi frunzele de busuioc de îngheț și să le ai mereu la îndemână pentru a le adăuga în preparatele culinare.
Singurul lucru la care trebuie să fii atent este să alegi frunzele perfect sănătoase. Înainte de a le pune în borcan, frunzele de busuioc se scufundă într-un vas cu apă și bicarbonat de sodiu. După spălare, frunzele de busuioc trebuie puse uscate cu un prosop de hârtie.
Cel mai bun mic dejun pentru sănătate. Iată ce trebuie să consumi
La final, pune frunzele de busuioc într-un borcan și adaugă un pumn de sare. Pe lângă sare poți adăuga și ulei de măsline extravirgin. Odată ce borcanul este plin, închide-l ermetic și păstrează-l la frigider cel puțin trei luni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu