Boabele de cafea îți sunt de mare ajutor în bucutărie. Află beneficiile în rândurile de mai jos.
Boabele de cafea au o mulțime de beneficii, dar nu doar în gospodărie! Sunt excelente și atunci când vine vorba de tenul nostru.
Cafeaua poate absorbi mirosurile neplăcute din frigider. Pune câteva boabe de cafea într-un pahar și lasa-l în frigider. Vei vedea rezultatele imediat.
Unele produse cosmetice folosesc cafeaua în procesul lor de preparare, cum ar fi cremele exfoliante. Cofeina accelerează metabolismul, motiv pentru care e folosită în cremele anticelulitice. Puteți amesteca cafeaua cu ulei de măsline pentru a o aplica în zonele pe care doriți să le exfoliați.
Zaţul de cafea are substanțe nutritive care ajută în procesul de creștere al plantelor. Din acest motiv, este bun ca îngrășământ. În plus, îndepărtează insectele.
Boabele de cafea te ajută să ai o respirație proaspătă, mai ales dimineața.
Consumate pe stomacul gol, ajută la arderea grăsimilor, spun unele studii.
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Granada, boabele de cafea au proprietăţi antioxidante uimitoare, de circa 500 de ori mai mari decât vitamina C.
Atenție, boabele de cafea se consumă în cantități moderate, se recomandă consultarea unui specialist, înainte de a începe cura.
Boabele de cafea sunt fructele arborilor de cafea din familia Rubiaceae, genul Coffea, cu două varietăți mai importante: Coffea arabica și Coffea robusta (Coffea canephora). Coffea arabica furnizează sorturile cu aromele cele mai fine, pe când Coffea robusta este mai amară și mai puțin aromată. Calitatea cafelei este influențată de locul de cultivare, depozitare și procesul de torefiere a boabelor de cafea.
În anul 2016, Brazilia era pe primul loc în lume din punct de vedere al producției boabelor de cafea, ceea ce se traduce într-o producție de o treime din totalul cafelei produse la nivel mondial.
Cele mai vechi informații credibile cu privire la consumul de cafea datează din secolul al XV-lea, din Yemen, Peninsula Arabică. În acele regiuni, boabele de cafea au fost pentru prima dată prăjite și consumate într-un mod similar celui din prezent. Originea boabelor de cafea se crede a fi din regiunea Etiopia, Africa de Nord.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu