Îți place ceaiul și de bucuri, în fiecare zi, de o ceașcă sau două din această băutură minunată? Dar ce faci cu pliculețe de ceai folosite? Le arunci la gunoi? Înainte de a le arunca în coșul de gunoi trebuie să știi că acestea îți pot fi de folos în bucătărie.
Iată câteva trucuri pe care le poți face cu pliculețe de ceai.
Curăță vasele - Pliculețele de ceai uzate pot economisi multă muncă la spălarea vaselor. Vasele tale, în special, cele cu adevărat murdare, vor fi din nou curate și strălucitoare. Pur și simplu puneți vasele în chiuveta plină cu apă, și adăugați trei pliculețe de ceai uzate. Lăsați-le peste noapte, iar a doua zi va fi mult mai ușor să curățați murdăria.
Ai bucătăria prea mică? Trucul cu care poți câștiga mai mult spațiu de lucru
Orez aromat - Mâncați des orez? Dar uneori orezul are un gust cam fad și ne întrebăm ce se mai poate adăuga în afară de sare. Un pliculeț de ceai îi conferă orezului o aromă delicioasă! Ceaiul de iasomie are un gust deosebit de bun. Pune un plic de ceai în oala cu orez și vei fi surprins.
Protejează planatele de insectele și mucegai - Fierbeți puțină apă și lăsați în ea pliculețele de ceai folosite. Veți obție un ceai foarte slab. După ce s-a răcit, puteți da plantele.
Mirosuri - Ceaiul te scapă de mirosurile neplăcute. Pur și simplu puneți pliculețele de ceai în mașină, lângă coșul de gunoi sau chiar pe fundul coșului de gunoi. Vei vedea, mirosurile urâte sunt absorbite și miroase mai proaspăt.
Vrei să scapi de călcat haine? Întinde-le corect la uscat și nu vor mai avea cute
Puteți folosi pliculețe uzate de ceai în pământ sau deasupra compostului. Acizii din ceai pot accelera procesul de descompunere a deșeurilor biologice.
Îngropați pliculețele de ceai în pământ, lângă rădăcinile florilor și plantelor. Acest lucru va ajuta plantele să absoarbă și să stocheze și mai multă apă.
Nimeni nu și-ar dori să aibă în grădină buruieni. Din fericire, pliculețele de ceai ajută la eliminarea buruienilor. Dacă pui pliculețele de ceai în pământ, în mai multe zone din grădină, vei îngreuna răspândirea buruienilor.
Puteți simplifică procesul de creștere a plantelor mici, folosind câteva pliculețe de ceai. Aveți nevoie: pliculețe de ceai uzate, semințe, un recipient pentru plante (ghiveci) și apă.
Puneți pământul în ghiveci, așezați câteva pliculețe de ceai în sol, apoi puneți semințele pe care le veți acoperi iar cu un strat de pământ. Nu uitați să le udați. Veți observa că plantele cresc mai repede! Desigur, puteți, apoi, replanta plantele în grădina dumneavoastră.
Pliculețele de ceai sau zațul de cafea te ajută să scapi ce pisicile vecinilor. Mirosul ține pisicile la distanță. Pur și simplu presară niște zaț de cafea sau ceai peste solul din grădină.
Ceaiul negru are un conținut ridicat de cafeină. O altă substanță care se regăsește din belșug în ceaiul negru este teina, un alcaloid care are gust și proprietăți similare cu cele ale cafeinei. Teina excită nervii și este un diuretic natural.
Ceaiul negru are un conținut ridicat de polifenoli, compuși aromatici, cunoscuți pentru rolul lor antioxidant și capacitatea de a combate degenerarea celulară, conform Medical News Today. Aceștia pot influența, de asemenea, flora bacteriana, distrugând agresiunea patogenilor și al bacteriilor.
Ceaiul negru este bogat și în aminoacizi, care au un rol important în prevenirea procesului de îmbătrânire, în prevenția și tratarea artritei și a osteoporozei, în reglarea nivelului de colesterol și în prevenția și tratarea diabetului. Aminoacizii ajută și la arderea grăsimilor din corp, contribuie la sănătatea și frumusețea parului, reduc manifestarea simptomelor specifice menopauzei, au un rol important în reglarea somnului și combaterea insomniilor.
Nu în ultimul rând, ceaiul negru este bogat în vitamine și minerale precum potasiul, iodul, fosforul, fluorul, vitamina C și complexul de vitamine B, foarte importante pentru buna funcționare a organismului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News