Există câteva trucuri de care trebuie să ții cont când vine vorba de prepararea prăjiturilor, dacaă vrei ca rezultatul să fie unul de succes. Iată de ce ar trebui să adaugi coniac sau suc de portocale în aluat.
Pentru a avea un aluat cât mai proaspăt şi bun pentru pâine sau prăjituri pufoase trebuie să ții cont de aceste trucuri. Făina din care se face aluatul trebuie cernută înainte de a fi folosită, aşa coca iese mult mai fragedă, scrie clickpentrufemei.ro. Aluatul creşte uniform şi pufos dacă praful de copt este cernut odată cu făina.
Aluatul de prăjituri devine delicios dacă se adaugă o lingură de coniac de calitate. În timp ce se frământă aluatul, se adaugă din când în când apă rece de la gheaţă pentru a fi mai fraged. Se poate pune și suc rece de portocale, pentru un gust deosebit.
Aluatul fraged se prepară şi se fărâmiţează mai uşor dacă se unge vasul în care se prepară cu ulei. Aluatul nu se frământă prea mult înainte,deoarece se întăreşte în cuptor. De asemenea, orice aluat trebuie să stea la odihnit înainte de a fi băgat la cuptor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu