Dafinul este o plantă fantastică, care a fost folosită de secole nu doar în bucătărie, ci și în multe alte scopuri.
În acest articol vom dezvălui câteva caracteristici particulare ale dafinului și o utilizare specială legată de frigider.
Dafinul este o plantă magnifică, care are zeci de proprietăți. De exemplu, din frunzele de dafin poți face infuzii și ceaiuri, care combat durerile abdominale. De asemenea, cu frunzele de dafin poți parfuma întreaga casă sau optimiza zeci de rețete.
Frunzele de dafin pot fi folosite și pentru frigider. Motivul este simplu: planta de dafin este capabilă să parfumeze interiorul aparatului electrocasnic.
Secretul unei băi strălucitoare și igienizate în doar câteva minute! Iată ce trebuie să faci
Ai observat că, uneori, când deschizi ușa frigiderului apar mirosuri neplăcute? Există alimente care răspândesc un miros foarte intens, nu neapărat legat de starea corectă de conservare. Să ne gândim la brânză, spre exemplu.
Pentru a rezolva problema, poți folosi frunze de dafin. Trebuie doar să pui câteva frunze de dafin pe diferitele rafturi ale frigiderului și să le lași câteva zile.
Metoda ar putea fi combinată și cu bicarbonatul de sodiu, care este foarte util și împotriva mirosurilor neplăcute, datorită acțiunii sale absorbante.
Există, de asemenea, și alte metode alternative pentru utilizarea acestei plante. De exemplu, poți face o infuzie utilă pentru parfumarea locuinței și a suprafețelor. În acest caz trebuie doar să fierbi niște frunze într-o cratiță și apoi să intri cu infuzia în fiecare cameră.
Aperitiv delicios, gata în 5 minute! Încearcă și te vei convinge
Știai, că este posibil să pui frunzele de dafin direct în punga aspiratorului, pentru a parfuma toată casa odată ce aparatul este folosit?
De asemenea, poți umple niște săculeți de pânză cu foi de dafin și să le pui în sertare și dulapuri. În acest fel, vei îndepărta toate insectele și vei parfuma dulapul.
Cum să speli hainele negre și închise la culoare, păstrându-le culoarea impecabilă și cum să recuperezi hainele decolorate cu remedii naturale?
Negrul este culoarea eleganței prin excelență și hainele negre nu lipsesc niciodată din nicio garderobă, chiar și vara. Această culoare este atât de iubită, deoarece poate fi combinată cu orice, încât purtăm des hainele negre.
De aceea, intensitatea culorii tinde să se estompeze odată cu spălarea. Pentru a menține culoarea vie trebuie să ai grijă de hainele întunecate.
Folosește aceste produse și dulapul de lemn va fi ca nou printr-o magie. Convinge-te și tu
Trebuie doar să adaugi unul dintre aceste remedii în cuva mașinii de spălat:
- o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu, care este un aliat puternic pentru eliminarea petelor încăpățânate și a mirosurilor neplăcute, dar și pentru revigorarea culorilor;
- o jumătate de cană de sare pentru a fixa culoarea și a îndepărta petele de transpirație;
- un pahar cu 20% apă și soluție de acid citric care, pe lângă faptul că este un balsam natural, păstrează culoarea neagră.
O astfel de lumânare va înlocui 76 de bucăți. Iată ce trebuie să faci pentru ca să ardă mai mult
Pentru a readuce hainele negre sau hainele închise la culoare deja decolorate la culoarea lor originală fără a folosi culori artificiale, trebuie doar să adăugați o ceașcă plină de cafea sau ceai negru, în timpul ciclului de clătire.
Hainele închise la culoare ar trebui spălate separat de celelalte culori, întotdeauna pe dos, la temperaturi scăzute și cu un program delicat.
Sticla cuptorului este foarte murdară? Curățați-o astfel și grăsimea va dispărea într-o clipă
Printre altele, ar fi de preferat să se folosească un săpun lichid mai degrabă decât unul pudră, deoarece acesta se depune pe haine făcându-le să pară opace și nu se dizolvă complet în apă.
Atenție și la modul în care puneți hainele închise la uscat: acestea trebuie agățate la umbră, pentru a preveni decolorarea culorii de soare.
Cu toate acestea, fiecare articol de îmbrăcăminte are pe etichetă instrucțiunile de spălare, care trebuie citite întotdeauna cu atenție.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu