Lista ingredientelor pentru prepararea clătitelor este simplă și accesibilă, deoarece rețeta rămâne neschimbată de mulți ani.
Dar gospodinele întreprinzătoare încearcă mereu să găsească o modalitate de a face clătite mai gustoase și mai bune.
Cu toate acestea, uneori recomandările par ciudate. Spre exemplu, unele gospodine pun maioneză în aluatul pentru clătite.
În primul rând, merită să-ți amintești că maioneza este un produs foarte gras. Prin urmare, poate înlocui, cu ușurință, uleiul. Datorită maionezei, nu va mai trebui să pui ulei în aluat.
Chiftele vegetale, fără făină, fără carne și fără ouă. Au doar 55 de calorii și sunt savuroase
De asemenea, merită să știi că maioneza îmbunătățește semnificativ structura clătitelor, făcându-le mai moi și mai fragede.
Pentru o porție standard de ingrediente pentru clătite, ar trebui să iei câteva linguri mari de maioneză.
Vezi și:
Astăzi vă propunem o rețetă delicioase de clătite - „Trei pahare”. Dacă veți face măcar o dată clătite după această rețetă, le veți coace așa mereu.
Pentru rețeta de clătite „Trei pahare”, veți avea nevoie de următoarele produse:
făină - 1 pahar,
chefir - 1 pahar,
lapte - 1 pahar,
ou - 1 bucată,
zahăr - 1 lingură,
sare - 1/2 linguriță,
praf de copt - 1 linguriță,
ulei de floarea soarelui - 1 lingură.
Turnați un pahar de făină într-un castron, adăugați 1 lingură de zahăr, 1/2 linguriță de sare, 1 lingură de praf de copt și amestecați. Acum, spargeți 1 ou.
Se toarnă 1 pahar de chefir și se amestecă până la omogenizare, astfel încât să nu fie cocoloașe.
Brioșe, gata în câteva minute! Sunt atât de bune, încât nu va rămâne nimic pe masă
Turnați 1 pahar de lapte și amestecați din nou. Completați cu o lingură de ulei de floarea soarelui și amestecați. Aluatul este gata.
Acum începeți să prăjiți clătite. Pentru prima clătită ungeți tigaia cu ulei. Când s-a încins, puneți un polonic de aluat și faceți prima clătită.
Când o parte s-a rumenit, răsturnați-o și prăjiți-o cealaltă parte. Așa coaceți toate clătitele și serviți-le la masă cu dulceață sau le puteți umple cu brânză. Poftă bună!
Vezi și:
Clătitele cu mere și iaurt grecesc pot fi consumate fără remușcare și de persoanele care sunt la dietă, deoarece nu trebuie prăjite în ulei.
Fără îndoială, clătitele sunt perfecte pentru a fi consumate ca și o gustare plină de savoare, dar și la micul dejun, pentru a începe ziua cu bine,
Aluatul se face ușor și rapid. Mai mult, acesta este, cu siguranță, un avantaj pentru că le puteți face imediat. Odată gătite, clătitele vor dispărea rapid de pe masă. După ce veți încerca această rețetă, nu o veți mai abandona niciodată!
Clătitele cu mere și iaurt sunt irezistibile. Timp de pregătire - 10 minute, timp de gătire - 5 minute, timp total -15 minute, porții - 10 clătite mari, calorii - 40 per clătită.
Ingrediente:
2 mere,
100 grame iaurt grecesc,
1 lingură de îndulcitor cu stevia (sau 2 linguri de zahar),
2 linguri de făină,
1 ou,
coaja rasă de portocală,
praf de copt,
scorțișoară.
Pentru început, curățați merele, scoateți miezul și dați-le prin răzătoare. Puneți merele rase într-un bol, adăugați îndulcitorul cu stevie (sau zahărul), iaurtul, scorțișoara, coaja de portocală și oul. Acum amestecați bine cu o lingură, astfel încât să obțineți un amestec de consistență moale.
Pâinici fără făină, cu doar 45 de calorii. Sunt gata în 5 minute
Adăugați făina și praful de copt. O tigaie antiaderentă se pune pe aragaz și se încinge. Cu o lingură puneți aluatul în tigaie și formați clătitele, care se coc pe ambele părți. Clăitele gate se pun pe un vas se de servire și se savurează cât sunt încă fierbinți. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News