Un pahar de vin roșu, alb sau rose îmbunătățește aroma fripturii sau a altor bucate.
După ce au golit sticla, unele gospodine o aruncă la gunoi, în timp ce altele pun în sticlă o mână de orez și au dreptate, deoarece acest truc este ingenios și eficient.
La prima vedere, când unele gospodine pun orez în sticle goale de vin, pare o idee de reciclare, care are o conotație decorativă. Dar vei fi uimit după ce vei afla care este rolul cerealelor!
Să pui orez într-o sticlă de vin pare exagerat. Dar care este explicația acestei metode? Explicația este simplă: orezul va curăța bine sticla și nu va lăsa urme.
Ține mereu hârtie igienică în dulap: soluția eficientă pentru o problemă neplăcută
Gospodinele apelează la această metodă atunci când doresc să păstreze sticla pentru a pune alte băuturi sau lichide în ea. Evident, este necesar să speli bine sticla pentru a nu rămâne nicio urmă din produsul original.
Uneori poate fi dificil să refolosești sticlele de vin goale, deoarece mirosul și urmele de vin pot rămâne în interior. Mai mult, din cauza gâtului sticlei, curățarea ei cu un burete nu este chiar ușoară.
Dar există o soluție mai practică și tot ce ai nevoie este orezul. este simplu să folosești acest truc. După ce ai golit complet sticla și ai clătit-o, pune în ea o mână de orez. Folosind o pâlnie, umple cu orez un sfert din sticlă și adaugă jumătate de pahar de apă clocotită și câteva picături de detergent lichid de spălat vasele.
Pune folie de aluminiu pe mânerul ușii: trucul care rezolvă o mare problemă
Închide sticla și agită energic. Boabele de orez vor curăța murdăria și petele încăpățânate lipite de pereții interiori ai sticlei de vin. Continuă să agiți sticla câteva minute înainte de a o goli și de a o clăti cu apă curată. Sticla va fi ca nouă.
Pe lângă orez și detergent de vase, există și alte metode de a curăța corect sticlele de vin.
Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru curățarea sticlelor de vin. Pune o lingură de bicarbonat de sodiu în sticlă și puțină apă. Închide sticla, agit-o și lasă-o să stea așa o oră. Apoi doar clătește sticla.
Folosit pe scară largă pentru curățare, oțetul alb are proprietăți de curățare, dezodorizare și dezinfectare. Pentru a folosi acest truc, umple sticla cu această soluție acidă și așteaptă 8 ore înainte de a clăti recipientul de mai multe ori, pentru a elimina mirosul și gustul oțetului.
Este important de reținut că și dopurile sticlelor de vin pot fi o sursă de bacterii. Pentru a preveni acest lucru, pune dopurile într-un amestec de apă, bicarbonat de sodiu și o picătură de înălbitor. Apoi cu un tampon de bumbac, umezit cu alcool, curăță bine interiorul dopurilor. Reciclarea sticlelor de vin este, iată, posibilă. Cu trucurile menționate mai sus, nu vei mai avea probleme cu eliminarea mirosului și petelor de vin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu