Există câteva trucuri care vă pot ajuta să dezgheţaţi alimentele mai repede, fără ca acestea să-şi piardă proprietăţile.
Carne
Când doriți să dezghețați carnea, luați rapid un bol și umpleți-l cu apă caldă, după care adăugaţi zece picături de oțet. Așezați carnea într-o pungă bine închisă, pentru a se putea dezgheța mai repede.
De asemenea, în cuptorul cu microunde la puteri mici puteți dezgheța carnea în doar câteva minute.
Pește
Pentru ca peștele să se decongeleze, scufundați-l într-un castron cu lapte și lăsați-l în frigider. Un alt mod prin care peștele se poate dezgheța fără a pierde nutrienți este să îl înfăşurăm în şerveţele înmuiate în apă.
Legume
Dezghețarea legumelor este cel mai ușor lucru din lume, doar gătește-le, durează puțin mai mult, dar nimic complicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu