Pe lângă faptul că oferă un gust mâncării, piperul are o mulţime de beneficii pentru organism. Vă prezentăm cinci dintre acestea.
Îmbunătățește digestia
Piperul negru conține piperină, un compus care stimulează în mod natural eliberarea de enzime digestive din pancreas, astfel încât substanțele nutritive din alimente sunt digerate mai bine.
Combate gazele
Toată lumea suferă de flatulență sau gaze intestinale din când în când. O rețetă bună pentru a le combate este asezonarea mâncărurilor cu piper. Atunci când este consumat, stimulează secreția de acid clorhidric, esențial pentru digerarea alimentelor și astfel împiedică proliferarea bacteriilor care provoacă tulburări gastrointestinale.
Este bun împotriva ulcerului gastric
Conform diferitelor studii, piperul ar reduce producția de acizi gastrici, reducând arsurile la stomac şi riscul de a face ulcer.
Puternic împotriva gripei
Piperul ajută la ameliorarea simptomelor datorită uneia dintre componentele sale, capsaicina, o substanță care stimulează secrețiile care ajută la eliberarea mucusului și la curățarea respirației.
Aliat împotriva cancerului
Dacă doriți să vă condimentați mâncărurile cu un vârf de piper, este posibil să vă protejați împotriva anumitor tipuri de cancer. Acest lucru a fost raportat de diferite studii, care au descoperit că acest condiment ar putea împiedica creșterea celulelor care promovează creșterea tumorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu