Dacă adaugați usturoi în lapte veți obține o mulțime de beneficii.
Un pahar de lapte înainte de culcare are multiple beneficii, mai ales dacă adăugați usturoi. În rândurile de mai jos găsiți câteva beneficii.
Usturoiul într-un pahar de lapte vă va ajuta să îmbunătățiți digestia.
Sistemul imunitar funcționează luptând împotriva bacteriilor în timp ce dormiți. Usturoiul poate ajuta în acest sens, dacă îl amestecați cu lapte.
Consumul unui pahar cu lapte de usturoi, înainte de culcare, vă poate ajuta să combateți sinuzita, astmul sau bronşita.
De asemenea, consumul de lapte cu usturoi scade colesterolul și trigliceridele.
Încălziți laptele și adăugați usturoiul înainte de punctul de fierbere. Nu uitați să curățați usturoiul înainte. Îl puteţi fărâmiţa sau îl puteţi pune întreg, în funcţie de preferinţe. Lăsați să se răcească câteva minute și beți laptele cât este cald.
Pune bicarbonat pe carne.
Nimic nu se compară cu o bucată de carne fragedă şi gustoasă. Marii bucătari folosesc un truc simplu pentru ca friptura să iasă mai fragedă. Puteți obține aceeași carne fragedă și gustoasă cu un simplu ingredient: bicarbonat de sodiu.
Iată ce trebuie să faceţi:
Pasul 1
Pregătiți carnea.
Pasul 2
Presărați bicarbonatul peste carnea crudă. Folosiți aproximativ o lingură la 450 grame de carne.
Pasul 3
Lăsaţi bicarbonatul pe carne cel puţin o oră.
Pasul 4
Clătiți bine carnea, apoi uscați-o cu șervețele de hârtie.
Pasul 5
Continuați cu rețeta dumneavoastră.
Cezar Osiceanu vă propune astăzi o rețetă ușoară, dar delicioasă: ciorbiță de legume cu dovlecei la greu!
„Pentru ciorbiță avem nevoie de:
3 dovlecei groși, tăiați cubulețe mai mari
2 morcovi tăiați cubulețe
1 țelină mică tăiată cubulețe
câte 1 ardei gras verde și 1 roșul tăiați cubulețe potrivit de mari
2 cepe tăiate Julien
3 cartofi albi tăiați cubulețe nu prea mici
cozile de la câteva ciuperci tăiate mai mare
1 litru de borș
leuștean și pătrunjel proaspăt și tocat
2 ouă
smântână
1 cutie de suc de roșii
condimente după gust, naturale, nu chimice!
Mod de preparare:
Călim ușor ceapa, adăugăm morcovii și țelina și, când s-au înmuiat, adăugăm și ardeiul gras să se calească toate împreună. Turnăm peste ele apa în oală și așteptăm să fiarbă, iar între timp, batem cele două ouă cu smântână. Adăugăm în oală cartofii, dovleceii, cozile de ciuperci și sucul de roșii și lăsăm oala să fiarbă, la foc, potrivit testând doar gradul de fierbere al cartofului cu o furculiță. Când sunt fierte legumele, adăugăm smântâna cu borșul și amestecăm continuu, ca să nu facă cocoloașe”, a zis Cezar Osiceanu.
„Scoatem o porție, lături o felie de pâine neagră și proaspătă. Nu uitați de leușteanul care dă gustul ciorbei! Ciorbița noastră merge atât caldă, cât și rece. Lângă ea trebuie să aveți și un ardei iute! Poftă bună!”, a mai zis pilotul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News