Dacă nu mai dorești să folosești produse de uz casnic nocive și agresive, poți apela la produsele naturiste pe care le ai în casă.
Unul dintre aceste produse este zațul de cafea, care a devenit un element de bază pentru curățarea casei.
Produse de curățare clasice sunt toxice și dăunează suprafețelor. Dacă ai folosit deja bicarbonat de sodiu și oțet, acum e timpul să vezi cum funcționează zațul de cafea. În baie, murdăria pare a fi mai rezistentă față de alte camere: calcar, reziduuri de piele, fire de păr, bacterii și mucegai.
Parfumează casa și elimină toate mirosurile neplăcute: 3 frunze ale acestei plante sunt suficiente
Gospodinele cu experiență știu că zațul de cafea curăță gresia și faianța, desfundă scurgerile și combate calcarul.
Zațul de cafea are grijă de scurgerile din baie. Dacă nu acorzi atenție țevilor, mirosurile și mucegaiul vor prolifera în baie.
Dintre toate remediile de uz casnic, zațul de cafea este de departe cel mai eficient. Datorită proprietăților sale de degresare și dezodorizare, vei scăpa de scurgerile înfundate.
Pentru a face acest lucru, pune, în toaletă, o lingură de zaț de cafea. Deasupra se toarnă aproximativ 1,5 litri de apă fierbinte sau chiar clocotită. Lasă să acționeze circa 20 de minute, apoi clătește.
Zațul de cafea curăță suprafețele grase sau pline de murdărie și calcar. Pune trei linguri de zaț de cafea pe pete, apoi, cu o cârpă umezită curăța zonele murdare.
Curăță cuptorul fără efort. Cu acest truc și grăsimea arsă dispare repede și ușor
Nu uia că zațul de cafea poate fi un îngrășământ eficient pentru plante, oferindu-le nutrienți esențiali. Folosește zațul de cafea pentru plantele din grădină sau cele din ghiveci.
Zațul de cafea este atacat repede de bacterii și se degradează în câteva zile. Iată două moduri pentru a face un stoc mic de zaț de cafea pe care să-l ai mereu la îndemână fără a aștepta următoarea rundă de cafea.
Cumpără cel mai ieftin săpun solid și folosește-l astfel: trucuri pe care nu toată lumea le știe
În primul rând, zațul de cafea trebuie să fie deshidratat. Uscarea în aer liber necesită timp, de aceea îl poți întinde pe o tavă de copt și să-l dai în cuptor la 80°C timp de 1 oră. Lasă-l apoi să se răcească! Zațul de cafea se păstrează, circa 10 zile, într-un recipient ermetic, în frigider.
De asemenea, zațul de cafea poate fi păstrat în congelator. Pune zațul de cafea într-o pungă de congelare, închide-o și pune-o în congelator. Nu uita să scoți punga cu zaț din congelator cu 3 ore înainte de a-l folosi. Zațul de cafea este economic și se degradează perfect în natură, fără a dăuna animalelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu