Există câteva trucuri pe care trebuie să le ştiţi atunci când folosiţi ceapa pentru gătit.
Lăsaţi ceapa în apă cu gheaţă şi suc de lămâie
După ce tăiați ceapa, lăsați-o 15 minute într-un bol cu apă cu gheață și câteva picături de suc de lămâie. Datorită gheții, ceapa va fi mai crocantă.
Înmuiați ceapa în apă
Dacă ceapa are o aroma excesiv de puternică, este recomandat să o lăsați într-un bol cu apă pentru câteva minute. Dacă aroma puternică persistă, poate fi reintrodusă în apă rece timp de 10 minute.
Adăugați sare
Introduceţi ceapa într-un bol, adăugaţi o mână de sare, se amestecă și se lasă 10 minute. Apoi, apa fierbinte va fi turnată și lăsată timp de 5 secunde. La final clătiţi cu apă rece. Ceapa se va înmuia şi va fi perfectă pentru gătit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu