Apar pungi cu nicotină sintetică, ca alternativă la fumat. Chimic, este la fel ca nicotina din tutun

foto: Freepik
foto: Freepik

Vor intra pe piață noi produse din nicotină sintetică.

British American Tobacco (BAT) BATS.L va lansa o versiune a pungilor de nicotină Velo, folosind nicotină sintetică, a declarat miercuri David Waterfield, președintele filialei americane Reynolds American a companiei, potrivit Reuters.

Alternativele de fumat, cum ar fi vaporizatorii de la marile companii de tutun, inclusiv BAT, conțin de obicei nicotină naturală derivată din planta de tutun, în timp ce nicotina sintetică este produsă într-un laborator din substanțe chimice. Waterfield a spus că noul produs Velo al BAT, Velo Plus, care urmează să fie lansat în 2025 și care oferă mai multe concentrații de nicotină, conținea nicotină sintetică - unul dintre primele exemple clare de utilizare a nicotinei sintetice de către o mare companie de tutun.

„Nicotina derivată din tutun și nicotină sintetică, din punct de vedere chimic, sunt aceleași”, le-a spus Waterfield investitorilor la un eveniment pe piața de capital. Acesta a adăugat că BAT va analiza și alte oportunități în nicotina sintetică în viitor.

Când a început să fie folosită nicotina sintetică

Nicotina sintetică a început să fie folosită mai pe scară largă în Statele Unite în ultimii ani, ca mijloc de a evita un proces îndelungat de aplicare cu U.S. Food and Drug Administration (FDA), pe care producătorii trebuiau să îl supună pentru a comercializa noi produse cu nicotină.

Până acum a fost folosit mai ales de producătorii mai mici de vape sau pungi cu nicotină pe care utilizatorii le introduc sub buză pentru a obține efectul pe care-l dă o țigară. Inițial, FDA avea autoritate doar asupra nicotinei naturale, astfel încât producătorii de produse sintetice cu nicotină nu trebuiau să urmeze procesul de aplicare al FDA. Legea a fost schimbată în aprilie 2022.

Waterfield a spus că Velo Plus a fost un produs pe care l-a achiziționat. O cerere FDA pentru produs a fost depusă de către proprietarul său anterior înainte de termenul limită din mai 2022, ceea ce înseamnă că poate rămâne pe piață în timp ce cererea sa este în așteptare, a spus Waterfield. FDA a declarat ulterior pentru Reuters că o cerere în așteptare nu este suficientă pentru ca un produs cu nicotină sintetică să fie vândut în SUA, iar produsele de pe piață fără autorizația FDA pot fi supuse aplicării.

BAT estimează că mărimea veniturilor din vape la nivelul întregii industriei din SUA va crește de la aproximativ 9 miliarde de lire sterline (11,7 miliarde de dolari) astăzi la până la 14 miliarde de lire sterline până în 2030, a spus Waterfield. Se așteaptă ca veniturile industriei pungilor de nicotină din SUA să crească de la 1,7 miliarde de lire sterline la până la 7 miliarde de lire sterline în aceeași perioadă.

BAT consideră că scăderea actuală a veniturilor din tutun combustibil din S.U.A. de aproximativ 9% este „anormală”, a spus Waterfield, adăugând că BAT se așteaptă ca creșterea veniturilor industriei din SUA să se stabilească la aproximativ 1% pentru restul deceniului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel