Obligativitatea de purtare a măştilor medicale de tip FFP2 la bordul aeronavelor, măsură inclusă iniţial în Legea pentru protecţia împotriva infecţiilor valabilă pe întreg teritoriul Germaniei, urmează să fie retrasă, transmite DPA.
Totodată, legea va stipula de acum înainte că măştile FFP2 trebuie purtate nu numai în trenurile pe distanţe lungi, în spitale şi în azilurile de bătrâni, ci şi în cabinetele medicale. Ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat luni pentru DPA:
Vaccinarea şi măştile sanitare rămân cea mai bună protecţie împotriva valului aşteptat de infectări cu Omicron. De aceea le utilizăm pe amândouă. Măştile ar trebui ca atare purtate şi în cabinetele medicale, a adăugat el. Atâta timp cât situaţia pandemică o va permite, măştile nu vor fi solicitate în aeronave. Purtarea măştilor este însă în continuare recomandată în acest caz. Nu este o problemă de reguli, ci de bun simţ, a mai spus ministrul german.
Anunţul despre modificarea acestei reglementări a fost relatat pentru prima dată de Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND). Potrivit legislaţiei în vigoare, obligativitatea privind purtarea măştii sanitare în aeronave este în continuare valabilă până pe 23 septembrie.
În ceea ce priveşte traficul aerian, s-a propus ca Guvernul federal să poată impune obligativitatea măştii pentru pasageri şi personalul aflat la bord prin ordonanţă, fără aprobarea camerei superioare a Parlamentului german - Bundesrat -, potrivit unei propuneri puse la dipoziţia DPA.
Propunerea legislativă face referire la măşti FFP2 sau la măşti chirurgicale simple. Industria aviatică a protestat de mai multă vreme împotriva obligativităţii privind utilizarea măştilor sanitare la bordul aeronavelor, argumentând că măsura nu se mai aplică în alte domenii ale vieţii cotidiene şi nici în alte ţări.
Camera inferioară a Parlamentului german - Bundestag - este aşteptată să promulge joi prevederile referitoare la coronavirus din Legea pentru protecţia împotriva infecţiilor pentru toamna acestui an, scrie Agerpres.
Mai mult de 20 de milioane de persoane din oraşul chinez Chengdu vor trebui să rămână la domiciliu, din cauza apariţiei unui nou focar de COVID.
Acesta nu este singurul oraş din China în care sunt impuse restricţii. Locuitorii din Chengdu pot trimite o singură persoană din familie pe zi, pentru a cumpăra alimente şi trebuie să ceară permisiunea comitetelor de cartier pentru a merge la spital. Încă nu este clar pentru cât timp vor fi valabile restricţiile. Aceasta este cea mai extinsă carantină din China de la cea impusă în Shanghai, în luna martie, scrie BBC.
Autorităţile din oraşul Shenzhen din sudul Chinei au ordonat închiderea pentru câteva zile a uneia dintre cele mai mari pieţe de electronice din lume, în efortul de eradicare a unui focar de COVID-19.
Uriaşa piaţă de electronice din cartierul Huaqiangbei este formată din mii de magazine şi depozite care vând în general către producători microcipuri, componente de telefoane mobile şi alte componente electronice. Vezi știrea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News