Copil de 12 ani din Gaza, celebru după moarte. Își dorea să strângă un milion de urmăritori pe canalul său de YouTube

Foto: YouTube Awni Eldous
Foto: YouTube Awni Eldous

Awni Eldous a murit, dar visul său s-a împlinit.

 

Într-un videoclip postat în august 2022, tânărul ține un microfon și zâmbește când își exprimă aspirațiile pentru canalul său de jocuri pe YouTube, conform BBC. “Așdar, oameni, vreau să mă prezint: sunt un palestinian de 12 ani din Gaza. Scopul canalului acestuia este să ajungă la 100.000, 500.000 sau un milion de abonați,” spune el.

Încheie videoclipul scurt spunând “pace” celor 1.000 de abonați ai săi înainte de a ieși din cadru. La puțin peste un an, Awni a devenit unul dintre primii copii palestinieni uciși în războiul din Orientul Mijlociu. Rudele spun că locuința familiei lui Awni a fost lovită de un atac israelian pe 7 octombrie, la câteva ore după ce luptătorii Hamas au pătruns peste graniță în Israel, ucigând aproximativ 1.200 de oameni și luând 240 de ostatici.

Youtube video image

Milioane de vizualizări pentru Awni

Videoclipul lui Awni are acum milioane de vizualizări - iar alte videoclipuri în care el joacă jocuri pe calculator fără să vorbească au și mai multe. Aproape 1,5 milioane de oameni s-au abonat la canalul său de YouTube. Pentru mătușa lui, Ala’a, el era un băiat vesel, sigur pe el și de ajutor, care îi deschidea întotdeauna ușa. Un alt membru al familiei îl numea “inginerul Awni” datorită pasiunii lui pentru calculatoare.

Pentru alții, acest gamer de 13 ani a devenit un fel de simbol, reprezentând pierderea copiilor din Fâșia Gaza. “Te rugăm să ne ierți”, scrie un comentariu pe videoclipul lui. “Aș fi vrut să te cunosc înainte să mori.”

Ministerul sănătății condus de Hamas în Gaza spune că mai mult de 20.000 de oameni au fost uciși acolo de la începutul războiului - mai mult de o treime dintre ei copii. Agenția ONU pentru copii (Unicef) a descris țara ca fiind “cel mai periculos loc din lume pentru a fi copil”.

Ala'a își amintește cu tristețe ziua de 7 octombrie

În ziua atacului Hamas, când Israelul a început să riposteze, Ala’a și-a imaginat o bombă care distruge casa familiei ei din orașul Gaza. În acea noapte, în jurul orei 20:20, telefonul ei s-a luminat cu mesaje de la prieteni: Casa familiei lui Awni fusese lovită. O ramură diferită a familiei locuia pe fiecare etaj al clădirii cu trei etaje din cartierul Zeitoun. Awni locuia la un etaj cu mama și tatăl lui, cele două surori mai mari și cei doi frați mai mici.

Lovitura a fost documentată și în octombrie de grupul pentru drepturile omului Amnesty International. “Două bombe au căzut brusc deasupra clădirii și au distrus-o. Eu și soția mea am avut noroc să supraviețuim pentru că stăteam la ultimul etaj”, a spus unchiul lui Awni, Mohammed.

Atât el, cât și un vecin, au spus că nu au primit nicio avertizare. “A fost brusc, bum”, a spus vecinul.

Reacția Armatei Israeliene

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) nu au comentat această lovitură specifică, dar au spus că loveau ținte militare și că Hamas avea o “practică documentată de a opera de aproape, dedesubt și în zone dens populate”.

“Loviturile IDF asupra țintelor militare sunt supuse prevederilor relevante ale dreptului internațional, inclusiv luarea de precauții fezabile și după o evaluare că daunele incidentale așteptate asupra civililor și proprietății civile nu sunt excesive în raport cu avantajul militar așteptat de la atac.” IDF a adăugat că “regretă orice prejudiciu cauzat civililor sau proprietății civile ca urmare a operațiunilor sale și examinează toate operațiunile sale pentru a învăța și a îmbunătăți și pentru a se asigura că toată activitatea a fost în conformitate cu procedurile operaționale și legea”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel