EXCLUSIV  "Puterea nucleară în sine nu este o amenințare". Armen Sarkissian arată adevăratul pericol: "La fel se va întâmpla cu inteligența artificială"

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dr. Armen Sarkissian, președinte al Armeniei până în 2022, a vorbit despre statele mici și UE, dar și despre importanța inteligenței artificiale și pericolul care apare.

"Ar trebui să creăm o organizație internațională pe care aș dori să o numesc S20 unde cele mai de succes și inteligente state mici vin împreună. De ce folosesc denumirea de club? Pentru că nu cred că ar trebui să creăm încă o organizație mare cu multă birocrație, iar o mare parte din finanțare să se ducă pe birocrație. Ar trebui să fie un club în care liderii acelor țări vin împreună și au un schimb de metode, idei, abilități de management pentru cum să ai succes cu o țară mică. Dar să aibă și o organizație mică ce va reprezenta acele țări, în primul rând pe cele inteligente, dar și pe toate celelalte care și-ar dori să devină inteligente, nu numai la nivelul ONU, dar mai ales la nivelul G20 și G7.

"Puterea nucleară în sine nu este o amenințare"

Reprezentantul, secretarul general al S20, ar trebui să participe la G20 sau G7 sau BRICS. Astfel, să reprezinte ideile și interesele statelor mici. Cu noua tehnologie, cred că diferența de mărime se va diminua. Chiar și la aspectul militar. Cea ce se întâmplă tot mai mult este că puterea militară nu este conectată doar cu puterea nucleară sau doar cu numărul de soldați pe care îi ai, ci va fi tot mai mult conectată cu eficiența și buna lor gestiune, cu inteligența artificială, IT, cu calculatoarele cuantice, cu drone și cu lucrurile mecanice.

Oamenii se tem de inteligența artificială, dar cred că nu se tem în sine de ea, ci de cum inteligența naturală umană ar abuza de inteligența artificială. Adică puterea nucleară în sine nu este o amenințare. O amenințare este faptul că oamenii iau această tehnologie și fac o bombă în loc de o centrală nucleară. La fel se va întâmpla cu inteligența artificială, dar inteligența artificială și noile tehnologii îi vor aduce împreună pe cei mici și cei mari. În acest context, cred că există și unele structuri în politica internațională care sunt oarecum un stat, dar acționează precum state mici.

Am scris puțin despre lucrul acesta în carte, dar este un capitol mare din a doua carte care va fi publicată numită „Politică cuantică”. Aici mă refer la multinaționale, mai ales în sectorul IT, precum Google, Facebook, Microsoft sau Apple au o putere uriașă în lume. Ele nu au nevoie de soldați. Influența lor asupra politicii internaționale este enormă", a spus Armen Sarkissian, într-un interviu exclusiv pentru DCNews TV.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel