Chef Joseph Hadad a explicat cum să folosim lămâile într-un mod creativ.
„Feliile de lămâie pot fi un ajutor foarte bun în gătirea peștelui pe grătar. Având o textură delicată, acesta se poate lipi cu ușurință de fierul încins și să își strice astfel forma finală. Punând un strat de felii de lămâie ca pat pentru pește, acestea nu doar că vor preveni lipirea, dar vor și aromatiza carnea, atât prin contat direct, cât și prin aburul care urcă din ele în pește”, a explicat bucătarul Joseph Hadad.
„Dacă la un moment dat aveți mai multe lămâi, decojiți-le și puneți feliile în blender pentru a obține un smoothie. Turnați apoi piureul de lămâie în tăvița de cuburi de gheață și dați la congelator. Odată înghețate, cuburile de lămâie pot fi transferate într-o pungă și păstrate la congelator pentru a fi ulterior folosite în mâncăruri și băuturi”, a mai precizat bucătarul.
„Puteți obține din lămâi un sorbet vegan delicios și sănătos, dar e indicat să folosiți lămâi bio. Tăiați capetele lămâilor și scobiți pulpa. Aveți grijă să nu tăiați capacele prea adânc pentru că vreți să obțineți niște butoiașe pe care apoi le veți umple cu sorbetul. Unul din capete, cel pe care va sta așezată lămâia în poziție verticală, este astfel tăiat drept, iar capacul rămas se pune în interiorul lămâii scobite, ca să formeze un strat protector la fund. Celălalt capac se pune deasupra și lămâile se dau pe o tavă la congelator. Miezul se blendează cu lapte de cocos și sirop de arțar sau de agave. Se toarnă în lămâile congelate și se dau din nou la congelator, pentru a se scoate apoi la servire”, a scris bucătarul Joseph Hadad pe blogul său.
„Poate părea surprinzător, dar coaja de lămâie rasă se mai potrivește foarte bine pe un fel de mâncare, altul decât cele obișnuite: pizza. Presărați coajă proaspăt rasă peste pizza scoasă din cuptor sau turnați puțin ulei de măsline infuzat cu lămâie pentru un gust fresh și complex.
„Poate fi prea mult parmezan? Unii ar zice că nu, italienii ar zice că da. Gustul puternic al acestei brânze poate copleși celelalte gusturi, mai ales în preparate mai delicate. Așa că considerați-l mai curând ca pe un condiment, decât un ingredient principal. Și dacă tot ați folosit parmezanul, atunci păstrați coaja, nu o aruncați. Poate fi pusă în sosuri, pentru a le îmbogăți gustul, dar poate fi pusă și la fiert, pentru a obține o supă pe care să o folosiți la risotto în lipsa unei supe de bază.
Și nu în ultimul rând, nu supra-aglomerați un fel de mâncare. După cum ziceam, bucătăria italiană este despre simplitate. Câteva ingrediente sunt suficiente pentru a obține un fel de mâncare delicios”, a conchis Joseph Hadad.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu