Putin a ajuns în Vietnam. Discuții cu liderii comuniști

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele rus Vladimir Putin a sosit joi devreme în Vietnam pentru discuții cu liderii comuniști ai țării, după ce a încheiat un pact de apărare cu Coreea de Nord, scrie Reuters.

Agențiile au spus că aeronava lui Putin a aterizat la Hanoi. Vietnam este ultima oprire în turneul său.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a lăudat Vietnamul pentru poziția sa "echilibrată" cu privire la războiul din Ucraina și a enumerat progresele înregistrate în domeniile plăților, energiei și comerțului într-un articol de opinie publicat miercuri în ziarul Partidului Comunist din Vietnam.

În articolul publicat cu ocazia vizitei de stat a lui Putin în Vietnam, acesta a apreciat țara comunistă din Asia de Sud-Est pentru susținerea "unei abordări pragmatice pentru rezolvarea crizei" din Ucraina, în comentariile publicate în ziarul Nhan Dan.

Vietnamul, care oficial urmează o politică externă neutră în relațiile sale cu marile puteri mondiale, s-a abținut de la condamnarea atacului Rusiei asupra Ucrainei, o poziție pe care țările occidentale o consideră prea apropiată de Kremlin.

Putin urmează să ajungă în Hanoi în timpul nopții și plănuiește să se întâlnească cu liderii vietnamezi joi, imediat după o vizită în Coreea de Nord.

Liderul rus, care face prima sa vizită în Vietnam din 2017, când a participat la un summit al Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC), a spus că Rusia și Vietnamul împărtășesc, de asemenea, "evaluări similare ale situației din regiunea Asia-Pacific."

Poziția Vietnamului privind Marea Chinei de Sud diferă de cea a Chinei, care revendică aproape în întregime această cale navigabilă strategică, inclusiv câmpurile de gaz și petrol din Zona Economică Exclusivă a Vietnamului, unde companiile rusești extrag petrol și gaze.

Putin a spus că energia este "un domeniu de importanță strategică în cooperarea bilaterală" și a citat întreprinderile comune ruso-vietnameze în domeniul combustibililor fosili din Marea Chinei de Sud și din nordul Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel