Putin a anunțat că interzice exportul petrolului în țările care plafonează prețul

Putin este ținut în viață cu medicamente occidentale contra cancerului. 2023 va fi ultimul lui an la cârma Rusiei, susține un analist / Foto: Agerpres
Putin este ținut în viață cu medicamente occidentale contra cancerului. 2023 va fi ultimul lui an la cârma Rusiei, susține un analist / Foto: Agerpres

Președintele rus Vladimir Putin a spus că de la 1 februarie 2023 nu va mai vinde petrol.

Rusia a anunțat că nu va mai vinde petrol țărilor care au plafonat prețul petrolului rusesc, de la 1 februarie 2023, se arată într-un decret emis de președintele Vladimir Putin, transmite Agerpres.

Decretul interzice de asemenea exportul de produse petroliere, dar în cazul acestora guvernul rus va stabili data intrării în vigoare a măsurii, ce ar putea fi ulterioară datei de 1 februarie. Decretul prevede că interdicţia este valabilă până pe 1 iulie 2023 şi conţine o clauză care îi permite preşedintelui rus să decidă derogări în cazuri speciale.

G7, UE și Australia au decis să plafoneze prețul petrolului rusesc



Statele din G7, Uniunea Europeană şi Australia au decis în mod coordonat plafonarea preţului petrolului pe care Rusia îl livrează statelor terţe la 60 de dolari barilul. Măsura se aplică începând din 5 decembrie prin impunerea ei companiilor ce furnizează servicii de transport maritim sau de asigurări pentru livrarea acestui petrol.

Această măsură, ce are ca obiectiv să reducă veniturile Rusiei în contextul războiului purtat de aceasta contra Ucrainei, este complementară embargoului european asupra petrolului rusesc importat pe cale maritimă şi intrat în vigoare la 1 decembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel