Putin a fost vaccinat din nou, pe fondul creșterii incidenței Covid în Rusia

Putin a fost vaccinat din nou, pe fondul creșterii incidenței Covid în Rusia / Foto: Kremlin.ru
Putin a fost vaccinat din nou, pe fondul creșterii incidenței Covid în Rusia / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin a fost vaccinat din nou, pe fondul creșterii incidenței Covid în Rusia.

Alegeri prezidentiale 2024

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că pe fondul creșterii incidenței Covid în țară, a fost din nou vaccinat, scrie Interfax.

"Vă amintiți, v-am întrebat acum câteva zile dacă trebuie să mă vaccinez sau nu. Mi-ați spus: "Da, trebuie să o faceți". Iată, raportez, m-am vaccinat aseară", a declarat  Vladimir Putin, miercuri, la o întâlnire cu membrii guvernului, referindu-se la șefa Rospotrebnadzor Anna Popova.

"Îi sfătuiesc și pe toți colegii", a adăugat președintele rus.

Vladimir Putin a spus că miercuri dimineața deja făcea sport ca de obicei.

"Totul este în regulă. Fără întrebări", a adăugat el.

Secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a confirmat pentru Interfax că Putin a fost vaccinat împotriva gripei.

Rospotrebnadzor a anunțat absența riscurilor mari de apariție a altor mutații a COVID-19

Rospotrebnadzor nu vede riscuri mari de apariție aunor mutații ulterioare ale coronavirusului, care să poată afecta situația epidemiologică din Rusia, a declarat miercuri Anna Popova, șefa departamentului.

"Riscurile asociate cu COVID-19 pe care le vedem sunt riscurile de posibilă variabilitate a virusului și apariția unor noi variante de coronavirus, care pot complica situația epidemiologică (...) avem un sistem dens de monitorizare în toată țara , vedem că până acum riscurile sunt nu sunt mari", a spus Popova la o întâlnire a președintelui rus Vladimir Putin cu membrii guvernului.

În prezent, peste 220.000 de genomi au fost deja înscriși în sistemul de supraveghere genomică al Rusiei. Lista se completează cu alte 5.000 de mostre săptămânal, a remarcat Popova.

Popova a spus că Omicron a schimbat situația răspândirii COVID-19

Tulpina Omicron a coronavirusului a reprezentat un punct de cotitură în pandemia de COVID-19 și în ciuda faptului că a fost mai contagioasă, a dus la o evoluție mai puțin severă a bolii, a declarat Anna Popova, șefa Rospotrebnadzor.

"Anul trecut, a fost anunțat un nouă variantă a Covid-19 - Omicron. A fost, după cum credem, un punct de cotitură în pandemie, virusul și-a schimbat semnificativ proprietățile. A devenit mult mai transmisibil, contagios, dar mai puțin virulent, iar acest lucru a schimbat procesul epidemiologiei", a declarat Popova la a III-a Conferință Științifică pentru Combaterea Infecției cu Coronavirus și Alte Boli Infecțioase.

Șeful Rospotrebnadzor a amintit că această variantă s-a răspândit în întreaga lume în patru săptămâni, a devenit dominantă și a înlocuit tulpina Delta.

Directorul Institutului Central de Cercetare Epidemiologie din Rospotrebnadzor, academicianul Vasily Akimkin, la rândul său, și-a exprimat părerea că noul coronavirus, pe măsură ce se dezvoltă pandemia, va continua să evolueze spre o scădere a severității bolii și o posibilă contagiozitate mai mare, iar infecția poate deveni în cele din urmă o boală sezonieră.

"Pe măsură ce pandemia se dezvoltă, virusul va continua să se mute în direcția scăderii patogenității sau virulenței și, posibil, a creșterii contagiozității. Infecția cu COVID-19 poate deveni în cele din urmă o boală sezonieră", a spus Akimkin la aceeași conferință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel