Putin a semnat un decret care permite deportarea persoanelor din teritoriile ucrainene anexate

Decretul se extinde la patru regiuni ucrainene pe care Rusia le-a revendicat ca fiind ale sale și pe care le controlează parțial: Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Președintele rus Vladimir Putin a semnat vineri un decret care oferă persoanelor care locuiesc în părți ale Ucrainei aflate sub controlul Moscovei o cale către cetățenia rusă, dar, în același timp, decretul precizează că cei care refuză pot fi deportați, conform JPost.

Decretul se extinde la patru regiuni ucrainene pe care Rusia le-a revendicat ca fiind ale sale și pe care le controlează parțial: Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie.

Kievul afirmă că va recuceri toate cele patru zone și a acuzat Moscova că încearcă să-i convingă cetățenii să accepte cetățenia rusă.

Noul decret stabilește modalități prin care cetățenii ucraineni sau cei care dețin pașapoarte emise de republicile separatiste susținute de Rusia și care locuiesc în cele patru regiuni pot începe procesul de a deveni cetățeni ruși sau își pot legaliza statutul în fața autorităților ruse.

Decretul mai spune că oricine nu întreprinde astfel de măsuri până la 1 iulie anul viitor va fi considerat cetățean străin, lucru care îl va expune riscului de a fi deportat de pe teritoriul pe care Rusia îl consideră al său.

Decretul permite, de asemenea, autorităților să deporteze oameni din cele patru regiuni dacă sunt considerați o amenințare la adresa securității naționale a Rusiei sau iau parte la ceea ce decretul se referă ca fiind proteste neautorizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel