Putin a vorbit despre relația sa cu Macron. "După cum se știe, a venit la Moscova chiar și după începerea operațiunii militare speciale"

Putin a vorbit despre relația sa cu Macron. "După cum se știe, a venit la Moscova chiar și după începerea operațiunii militare speciale" / Foto: Facebook Emmanuel Macron
Putin a vorbit despre relația sa cu Macron. "După cum se știe, a venit la Moscova chiar și după începerea operațiunii militare speciale" / Foto: Facebook Emmanuel Macron

Vladimir Putin a vorbit despre relația sa cu Emmanuel Macron

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că menține relații de afaceri cu președintele francez Emmanuel Macron.

"Menținem relații de afaceri, inclusiv cu președintele Franței. Menținem legătura telefonică. După cum se știe, a venit la Moscova chiar și după începerea operațiunii militare speciale", a declarat Putin jurnaliştilor luni, la o conferinţă de presă privind rezultatele discuțiilor ruso-belaruse, răspunzând la întrebarea dacă Putin l-ar fi felicitat pe președintele Franței dacă echipa Franței, nu cea a Argentinei, ar fi câștigat Cupa Mondială.

"În ceea ce privește meciul de fotbal, am urmărit repriza secundă din momentul în care scorul era deja 2-2. Am urmărit prelungirile, apoi, bineînțeles, nu am rezistat să-l nu sun pe președintele (Argentinei) și să-l felicit. Să știți că Argentina este o țară de fotbal, oamenii de acolo sunt foarte amabili, își iubesc jucătorii", a subliniat Putin.

"Cred că au meritat această victorie", a mai spus președintele rus.

Planurile lui Putin nu includ încă o conversație telefonică cu Macron

Președintele Vladimir Putin nu plănuiește încă o conversație telefonică cu președintele francez Emmanuel Macron, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, într-un briefing de presă din 16 decembrie.

Lui Peskov i cerut să comenteze cuvintele lui Macron, care a afirmat atunci că este gata să-l sune pe Putin și să discute despre crearea unei zone de securitate în zona centralei nucleare Zaporojie. Liderul francez a spus acest lucru după încheierea summitului UE, când jurnaliştii l-au întrebat ce ar dori să discute cu preşedintele rus.

Macron a adăugat că îl va îndemna pe Putin să oprească atacurile asupra infrastructurii din Ucraina.

Președintele francez a declarat la mijlocul lunii noiembrie că plănuiește să-l sune pe Putin după summitul G20, care a avut loc pe 15 și 16 noiembrie la Bali. Apoi a vorbit de mai multe ori în favoarea menținerii contactelor cu Putin. Kremlinul a spus că nu a primit solicitări de la Paris pentru o conversație telefonică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel