Putin amenință că va „limita exportul de alimente către țările ostile”

Sursa Foto Tweeter Tass
Sursa Foto Tweeter Tass

Președintele rus a afirmat la televiziune, în direct: ”Este nevoie de creșterea producției de alimente pentru piața internă”. 

Rusia va trebui să fie ”mai precaută” cu exporturile de alimente în străinătate, ”mai ales către țările ostile”. Președintele Rusiei, Vladimir Putin - vorbind la o întâlnire cu reprezentanții sectorului agroalimentar local, într-un videoclip difuzat la televiziunea publică - a prefigurat o limitare a exporturilor către țările care au impus sancțiuni și a propus monitorizarea livrărilor de alimente, potrivit RaiNews.

”Anul acesta, pe fondul penuriei globale de alimente, va trebui să fim mai atenți la livrările de alimente în străinătate și să monitorizăm în special condițiile acestor exporturi către țările care au o politică ostilă față de noi ”, a spus Putin. 

De asemenea, numărul unu de la Kremlin le-a cerut colaboratorilor săi ”să stabilească obiective clare pentru găsirea de produse substitutive după suspendarea multor importuri în Rusia din cauza sancțiunilor”.
 

Tweet-ul agenției guvernamentale ruse Tass, cu videoclipul declarațiilor lui Putin arată că președintele rus a afirmat că ”Statul poate garanta că prețurile alimentelor din țară sunt mai mici decât cele de pe piața mondială”. 

În discurs, președintele Federației Ruse admite pentru prima dată apariția unor ”efecte externe negative”, niciodată menționate în discursurile anterioare susținute în luna războiului, și explică liniile de acțiune pe care se va deplasa pentru atenuarea acestora.

”Naționalizarea activelor energetice rusești în străinătate este o sabie cu două tăișuri”

”Este nevoie de creșterea producției și a livrărilor interne de alimente de înaltă calitate la prețuri accesibile, inclusiv fructe de mare”. Asta în fața unei ”situații energetice globale care se înrăutățește din cauza măsurilor brute, inclusiv a presiunii administrative asupra companiei noastre Gazprom, luate în unele țări europene”, a declarat Vladimir Putin.

”Ascultăm deja declarațiile oficialităților din Occident, despre posibila naționalizare a unora dintre activele noastre” – a adăugat președintele rus – ”dar nimeni nu uită că aceasta este o dublă armă". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel