Putin, anunț despre revenirea „imediată” a Rusiei la acordul privind exportul de cereale ucrainene

Președintele rus Vladimir Putin a făcut un anunț privitor la tranzitul cerealelor în Marea Neagră.

Rusia s-ar întoarce „imediat” la acordul cu cereale la Marea Neagră dacă ar fi îndeplinite toate condițiile pentru a face acest lucru, a spus Vladimir Putin, potrivit Sky News.

Președintele rus a învinuit țările occidentale pentru un acord „complet distorsionat”, care a expirat luni, 17 iulie 2023.

Pactul a fost intermediat de ONU anul trecut, ca răspuns la criza alimentară globală agravată de invazia Rusiei.

Moscova a declarat că a renunțat la acord deoarece cererile sale de îmbunătățire a exporturilor de cereale și îngrășăminte nu au fost îndeplinite.

Comentariile lui Putin au venit după ce ministerul rus al apărării a declarat că Moscova va considera toate navele care se îndreaptă spre porturile ucrainene drept potențiali transportatori de echipamente militare.

Miercuri, Federația Rusă a cerut reconectarea băncii agricole ruse Rosselkhoznadzor la sistemul internaţional de plăţi SWIFT, relaxarea sancţiunilor occidentale pentru ca Rusia să poată cumpăra piese de schimb destinate maşinilor şi utilajelor agricole, deblocarea logisticii de transport şi asigurări, deblocarea activelor ruseşti îngheţate de către Occident şi reluarea exporturilor de amoniac rusesc prin conducta Togliatti-Odesa, ce traversează Ucraina şi care necesită reparaţii după ce a explodat pe 5 iunie în ceea ce Kremlinul crede că a fost o acţiune de sabotaj a Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel