Putin are trei adversari la alegeri: Singurul candidat anti-război, exclus de pe liste

Agerpres
Agerpres

Înregistrarea candidaților pentru alegerile prezidențiale din Rusia, programate pentru luna martie, s-a încheiat, anunță agenția de știri TASS, citată de Reuters.

Pe listă se află președintele Vladimir Putin, așteptat să câștige, și alți trei politicieni care susțin implicarea Rusiei în războiul din Ucraina.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat următorii candidați: Vladislav Davankov, vicepreședinte al Dumei de Stat și membru al grupului parlamentar Noii Oameni, Leonid Sluțki, liderul Partidului Liberal Democrat (LDPR), ultranaționalist și loial Kremlinului, și candidatul Partidului Comunist, Nikolai Haritonov.

Pe listă nu se regăsește candidatul anti-război Boris Nadejdin, în vârstă de 60 de ani. CEC l-a exclus joi de la candidatură, afirmând că a descoperit nereguli în procesul de strângere a semnăturilor necesare pentru susținerea candidaturii sale.

Putin, în vârstă de 71 de ani, care a optat să candideze ca independent și nu din partea partidului de guvernământ Rusia Unită, este liderul autoritar al Rusiei începând cu anul 2000 și controlează întregul aparat de stat, ceea ce îi asigură o victorie ușoară în scrutinul din luna viitoare.

Criticii lui Putin, precum Nadejdin, au acuzat administrația rusă pentru implicarea în războiul din Ucraina, considerându-o "greșeală fatală". Cu toate acestea, Kremlinul nu îl vede pe Nadejdin drept un rival serios pentru Putin.

Nadejdin a declarat că va contesta decizia CEC la Curtea Supremă a Rusiei.

Războiul din Ucraina, denumit de Kremlin o "operațiune militară specială", se apropie de finalul celui de-al doilea an și a dus la pierderea a mii de vieți și la strămutarea a milioane de ucraineni, lăsând în urmă zeci de orașe și sate în ruină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel