Putin atacă intenționat la granița României după interviul cu Tucker Carlson? Verdictul lui Bogdan Chirieac după o noapte grea la Gurile Dunării

Atac rusesc cu drone la Gurile Dunării, în imediata apropiere a graniței României. Foto: Purtătorul cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko @Facebook
Atac rusesc cu drone la Gurile Dunării, în imediata apropiere a graniței României. Foto: Purtătorul cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko @Facebook

Rusia a lansat, după o lungă pauză, un atac masiv asupra porturilor ucrainene de la Gurile Dunării, în imediata apropiere a granițelor României. Momentul coincide cu controversatul interviu pe care Vladimir Putin i l-a acordat lui Tucker Carlson.

În cursul nopții de 9/10 februarie, forțele ruse au executat atacuri cu drone asupra infrastructurii portuare ucrainene de la Ismail și Reni, în proximitatea graniței dintre Ucraina și România, anunță MApN.

Ministerul Apărării Naționale a monitorizat situația în zona de frontieră și a activat procedurile de Poliție Aeriană, notificând la ora 00.26 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu privire la zonele din județul Tulcea care ar fi putut fi afectate de riscurile asociate acestei situații și ulterior, la ora 00.48 pentru jud. Galați. IGSU a emis mesaje RO-Alert pentru aceste două județe, iar starea de pre-alertă aeriană a încetat în jurul orei 02.50. 

Ulterior, la ora 05.30, ca urmare a reluării atacurilor în zona portului ucrainean Reni, a fost transmisă către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență o nouă notificare pentru județul Galați, fiind transmis un mesaj RO-Alert.

A atacat Putin intenționat în imediata apropiere a granițelor României, după interviul cu controversatul Tucker Carlson?

Analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție la postul de televiziune România TV, a fost întrebat dacă există vreo legătură între atacul rus masiv de la Gurile Dunării și interviul acordat de Vladimir Putin lui Tucker Carlson.

Bogdan Chirieac nu vede vreo legătură, mai ales în contextul în care au fost atacate nu doar Gurile Dunării, dar și alte cinci regiuni ale Ucrainei.

„Nu cred că are nicio legătură interviul acordat de Vladimir Putin cu atacurile de la Ismail și Reni. Azi noapte Rusia a atacat cinci regiuni din Ucraina, nu doar aici lângă România. De asemenea în interviul acordat de Putin nu e o amenințare la adresa României ci o comparație pe care a făcut-o viz-a-viz de cetățenii români de etnie maghiară din Transilvania, ceea ce nu ne miră (...) Cred că odată cu venirea primăverii se reiau atacurile asupra porturilor dunărene ceea ce duce la, extrem de important, exportul cerealelor ucrainene prin portul Constanța, prin transportul lor pe camioane care să intre terestru în România. Problemele pe care le reclamau fermierii români în timpul protestului care a durat aproape o lună și în care mă îndoiesc că s-a rezolvat ceva cu adevărat”, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel