Putin, contestat de propriul prim-ministru. Chirieac: Liderii occidentali au fost seduși de el. Nu au avut anticorpii pe care îi avem noi, în est

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre amenințările Rusiei cu arme nucleare și despre atitudinea pe care liderii occidentali au avut-o față de Vladimir Putin.

Potrivit Realitatea Plus, Mihail Kasianov, primul-ministru al lui Putin din anii 2000, a spus că amenințarea cu armele nucleare este o „cacealma” și că regimul de la Kremlin „se va prăbuși în doi ani”. În acest context, analistul politic Bogdan Chirieac, invitat telefonic la Realitatea Plus, a vorbit despre relevanța amenințărilor Federației Ruse în actualul context geopolitic și despre relația pe care occidentul a avut-o în ultimii ani cu puterea de la Kremlin:

„Dacă declarația este făcută de Mihail Kasianov, cel care a avut încredere, la începutul anilor 2000, că Putin va duce Rusia către Occident, analiza sa este corectă. Mobilizarea parțială, și probabil că va urma cea generală, nu este un bluf, în schimb, ce spune dânsul cu utilizarea armelor nucleare, ar fi un bluf.

Pe de altă parte, nu te poți baza dintr-un motiv simplu: Vladimir Putin, ca orice dictator, e foarte nesigur pe el în realitate, doar atât că sperăm că armamentul nuclear din Rusia nu stă în mâna unui singur om, ci e un întreg lanț de comandă. Peste noapte însă, într-un moment de depresie profundă, Putin poate hotărî folosirea armamentului nuclear“, a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI    -    Patriarhul Kiril îi îndeamnă pe ruși să meargă la război: Dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Lui

Atitudinea liderilor occidentali față de Vladimir Putin

„Acum, doamna Ursula von der Leyen a recunoscut că liderii occidentali nu au avut anticorpii pe care îi avem noi, în est. Ei chiar au crezut în dorința de democratizare a Rusiei, modul de viață de acolo fiind incompatibil cu cel occidental, privit așa ca un trai exotic.

Vladimir Putin și Silvio Berlusconi au fost împreună pe iaht. Și doamna Merkel a fost foarte apropiată, la fel și domnul Sarcozy. Donald Trump, de asemenea, a făcut conferință de presă comună cu Putin. Mulți lideri occidentali s-au lăsat seduși de Vladimir Putin și de materiile prime energetice care veneau din Federația Rusă.

Acum se inventează tot felul de scuze ridicole cum că Putin a fost împins, cum că, de fapt, separatiștii ruși au vrut să facă asta. Sunt scuze penibile“, a conchis, la Realitatea Plus, analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI    -    Ministrul ungar de Externe, singurul din UE care s-a întâlnit cu Lavrov la ONU. Szijjarto este și singurul șef diplomatic din Europa care vrea ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei

Ce spun locuitorii din regiunile separatiste în care se desfășoară referendumuri: Ne-au spus că orașul nostru natal face parte din Rusia și a fost eliberat. 70% dintre oameni sunt șomeri

Svetlana și fiica ei Carina, ambele foste rezidente în Herson, și-au părăsit casele și au ajuns la Zaporojie cu câteva ore înainte de începerea votului pentru a deveni parte a Rusiei.

„Ne-au spus că orașul nostru natal face parte din Rusia și că a fost eliberat”, a spus Svetlana. „Aproximativ 70% dintre oameni sunt șomeri acolo. Mâncarea vine din Crimeea și trebuie să plătim în ruble.”

Olexii, care a ajuns la Zaporojie împreună cu soția și fiul său, spune că referendumul este fals și că acum este momentul alegerii (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -    Putin, atacat din toate părțile. Rușii protestează împotriva mobilizării, în timp ce propagandiștii naționaliști denunță „prostia” schimbului de prizonieri cu Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel