Președintele rus Vladimir Putin s-a arătat uimit de faptul că Republica Moldova depozitează gazul în Ucraina.
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a arătat uimit de faptul că Republica Moldova, care duce o lipsă de gaze naturale, își depozitează o parte din acestea în Ucraina. În acest sens, el a solicitat Ministerului Energiei din Rusia „să atragă atenția asupra acestui caz”.
„Moldova are probleme, probleme mari. Vedem acest lucru atât în domeniul economic, cât și social. Ei nu au gaz necesar, dar, în astfel de condiții, ei, din motive necunoscute, o parte a acestor gaze le depozitează pe teritoriul Ucrainei. Am să solicit Ministerului Energiei să atragă atenția asupra acestui subiect”, a spus Putin în cadrul discuției cu membrii Consiliului pentru Drepturile Omului din Rusia.
De menționat că autoritățile de la Chișinău anunțau anterior că au stocat în depozitele din România și Ucraina circa 250 milioane m3, ceea ce ar permite Republicii Moldova să reziste două luni în cazul în care Rusia sistează livrarea gazelor naturale peste Prut, scrie Deschide.
Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că riscul unui război nuclear este în creştere pe fondul conflictului din Ucraina, dar a insistat că Rusia nu a înnebunit şi nu va folosi prima arma nucleară, recurgerea la aceasta de către Moscova fiind posibilă doar ca răspuns la un atac, şi de asemenea, spre deosebire de SUA, Rusia nici nu va transfera astfel de arme la baze în alte ţări, consemnează agenţiile AFP, Reuters şi EFE.
Nu am înnebunit, suntem conştienţi ce sunt armele nucleare, a spus Putin la o reuniune prin videoconferinţă cu membri ai Consiliului rus pentru drepturile omului.
Noi considerăm armele de distrugere în masă, arma nucleară, ca un mijloc defensiv. (Folosirea acesteia) este construită în jurul a ceea ce se numeşte lovitura de represalii: dacă suntem loviţi, lovim ca răspuns, a indicat liderul de la Kremlin. Nu vom alerga în jurul lumii fluturând această armă ca pe o lamă de ras, a adăugat el.
Cu toate acestea, Putin a remarcat faptul că ameninţarea unui război nuclear este în creştere.
Doctrina militară a Rusiei prevede posibilitatea folosirii armelor nucleare în cazul unui atac asupra sa cu astfel de arme ori cu alte tipuri de arme de distrugere în masă, sau când în urma unui atac cu arme convenţionale însăşi existenţa statului rus este ameninţată (citește continuarea AICI).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News