Putin îi răspunde lui Sunak, după ce premierul britanic a spus că președintele rus nu a avut curajul să se întâlnească cu liderii din G20

Putin îi răspunde lui Sunak, după ce premierului britanic a spus că președintele rus nu a avut curajul să se întâlnească cu liderii din G20 / Foto: Kremlin.ru
Putin îi răspunde lui Sunak, după ce premierului britanic a spus că președintele rus nu a avut curajul să se întâlnească cu liderii din G20 / Foto: Kremlin.ru

Peskov a spus de ce Putin nu a vrut să se întâlnească cu liderii occidentali din G20.

Președintele rus Vladimir Putin în prezent nu simte nevoia să se întâlnească cu liderii occidentali - colegii din G20, deoarece astfel de întâlniri nu pot adăuga nimic constructiv pe ordinea de zi, a declarat secretarul de presă prezidențial rus, Dmitri Peskov, transmite Interfax.

"Putin acum nu are nevoie să se întâlnească cu acești oameni, pentru că această întâlnire nu poate adăuga nimic constructiv pe agenda noastră. Pornim, în primul rând, de la judecățile acestor reprezentanți ai statelor Occidentului colectiv, pornim din declarațiile lor", a declarat Peskov reporterilor, comentând declarația premierului britanic că președintele rus nu are curajul să se întâlnească cu partenerii săi din G20.

În același timp, el a menționat că programul internațional al președintelui este foarte activ, "dar în acele domenii care sunt constructive și care sunt în interesul nostru".

"Când va veni timpul să ne întâlnim cu domnii amintiți, acest lucru se va face cu siguranță", a spus secretarul de presă al șefului statului.

Lavrov spune că negocierile cu Statele Unite privind stabilitatea strategică sunt imposibile 

Negocierile privind stabilitatea strategică cu Statele Unite sunt imposibile în condiţiile de astăzi, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

"În ceea ce privește tratatul START, nu văd nicio legătură aici. Acesta este un tratat ruso-american, care a fost încheiat în condiții complet diferite pe arena internațională și în relațiile dintre Moscova și Washington", a spus el, răspunzând la întrebarea dacă poate fi găsit la summitul G20 compromisul care va servi drept impuls în negocierile ruso-americane pe această problemă.

Potrivit acestuia, în condițiile actuale, "nu se vorbește despre vreo negociere privind implementarea actualului acord sau despre noi negocieri privind stabilitatea strategică".

Șeful Ministerului rus de Externe a reamintit că până la expirarea START-3, Rusia va continua să adere la principalii săi parametri. Summitul G20 a avut loc în capitala Indiei în perioada 9-10 septembrie, iar delegația rusă a fost condusă de Serghei Lavrov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel