Putin îl preferă pe Biden, în defavoarea lui Trump: Este o persoană mai experimentată, mai previzibilă

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un interviu difuzat miercuri că îl preferă pe Joe Biden față de Donald Trump, dar că este dispus să colaboreze cu orice președinte american, scrie Reuters.

În cadrul interviului, Pavel Zarubin l-a întrebat pe Putin cine este "mai bun pentru noi" dintre Biden, democrat, și Trump, republican.

Putin a răspuns: "Biden. Este o persoană mai experimentată, mai previzibilă, un politician de modă veche. Dar vom colabora cu orice președinte american în care poporul american are încredere”.

Biden l-a criticat cu fermitate pe Trump pentru comentariul său din weekend, care a pus sub semnul întrebării voința Statelor Unite de a susține membrii alianței occidentale de apărare în caz de atac.

Biden a spus că declarația lui Trump face ca trecerea finanțării solicitate de el de mult timp pentru sprijinirea apărării Ucrainei împotriva Rusiei să devină mai urgentă.

"Presiunea era deja mare pentru securitatea americană înainte ca acest proiect de lege să fie adoptat în Senat noaptea trecută," a spus el. "Dar în ultimele zile, această presiune a crescut. Și asta pentru că fostul președinte a trimis un semnal periculos și șocant, sincer, anti-american către lume."

Sâmbătă, republicanul Trump s-a plâns în timpul unui miting politic în Carolina de Sud despre ceea ce el a numit plăți "neglijente" ale membrilor NATO.

Într-un apel către republicanul Mike Johnson pentru a aduce la vot în Camera Reprezentanților un pachet de ajutor militar în valoare de 95,34 miliarde de dolari adoptat de Senat pentru Ucraina, Israel și Taiwan, Biden a spus despre comentariile lui Trump: "Pentru numele lui Dumnezeu, este stupid, este rușinos, este periculos, este anti-american."

Biden a spus că lipsa de sprijin pentru finanțarea războiului din Ucraina ar echivala cu un sprijin pentru președintele rus Vladimir Putin, adăugând că atacurile acestuia ar putea depăși granițele Ucrainei și ar putea ajunge mai adânc în Europa.

Reamintim că o propunere a președintelui rus Vladimir Putin pentru un armistițiu în Ucraina, menit să înghețe conflictul, a fost respinsă de Statele Unite după contactele între intermediari, au declarat trei surse rusești cu cunoștințe despre discuții pentru Reuters.

Eșecul abordării lui Putin marchează al treilea an al celui mai sângeros conflict din Europa după cel de Al Doilea Război Mondial și ilustrează relațiile dintre cele două mari puteri nucleare ale lumii.

O sursă americană a negat existența unui contact oficial și a declarat că Washingtonul nu va iniția discuții care să nu implice Ucraina.

Putin a transmis semnale către Washington în 2023, atât în public, cât și în mod privat, prin intermediul unor terțe părți, inclusiv prin partenerii arabi ai Moscovei din Orientul Mijlociu și alții, că este pregătit să ia în considerare un armistițiu în Ucraina, au afirmat sursele rusești.

Putin propunea înghețarea conflictului în liniile actuale și nu era dispus să cedeze teritoriile ucrainene controlate de Rusia.

„Contactele cu americanii au rămas fără rezultat”, a declarat o sursă rusă de rang înalt cu cunoștințe despre discuțiile din 2023 și începutul anului 2024 pentru Reuters, sub protecția anonimatului din cauza sensibilității situației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel