Putin l-ar fi anunţat pe Scholz că UE va putea plăti gazele în euro, dar va fi făcută conversia în ruble

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Vladimir Putin l-ar fi anunțat pe Olaf Scholz că statele din cadrul Uniunii Europene vor putea achita în continuare gazele în euro, însă conversia în ruble va fi făcută de banca prin care se efectuează tranzacţiile.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, l-ar fi înştiinţat, miercuri seară, pe cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, că statele din cadrul Uniunii Europene vor putea achita în continuare gazele în euro, însă conversia în ruble va fi făcută de banca prin care se efectuează tranzacţiile.

„Preşedintele rus, Vladimir Putin, a informat, într-o conversaţie care a avut loc la iniţiativa sa, că va emite de la 1 aprilie un decret potrivit căruia plăţile pentru exporturile de gaze vor fi echivalate în ruble. În acelaşi timp, a subliniat în conversaţie că nu se va schimba nimic pentru partenerii europeni care au contracte. Plăţile ar urma să fie efectuate tot în euro, prin intermediul Băncii Gazprom, care nu este vizată de sancţiuni. Iar Banca va converti apoi plăţile în ruble", anunţă Guvernul Germaniei, notează Mediafax.

În conversaţia cu Vladimir Putin, cancelarul Olaf Scholz nu a acceptat procedura, ci a cerut informaţii scrise, pentru a o înţelege mai bine. Prin urmare, rămâne valabil ce s-a stabilit de la nivelul Grupului G7: livrările de energie vor fi achitate în euro sau dolari, aşa cum este stipulat în contracte”, a subliniat Guvernul de la Berlin.

Citește și / Războiul lui Putin. Boris Johnson: Apar semnale că cetăţenii ruşi se trezesc

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, susține că există semnale că cetăţenii ruşi încep să îşi dea seama că sunt minţiţi de membrii Administraţiei de la Moscova, dar subliniază că Guvernul de la Londra nu are obiectivul înlăturării preşedintelui Vladimir Putin, conform Sky News.

„Oamenii sunt foarte vulnerabili la minciunile preşedintelui Putin. Unul dintre lucrurile deprimante asociate războiului din Ucraina este cruziumea cu care Putin încearcă să ascundă realitatea populaţiei ruse”, a declarat Boris Johnson.

Guvernul britanic a fost „extrem de energic" în combaterea dezinformării, a continuat Boris Johnson, precizând că „apar semnale că cetăţenii ruşi se trezesc în privinţa a ceea ce se întâmplă”.

Întrebat de parlamentari britanici despre afirmaţiile preşedintelui SUA, Joseph Biden, care a declarat că preşedintele Vladimir Putin „nu poate rămâne la putere", Boris Johnson a declarat că înlăturarea Administraţiei de la Moscova „nu este obiectivul Guvernului britanic”, „însă ideea centrală este că Putin, pur şi simplu, nu poate fi de încredere", a insistat Boris Johnson.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel